Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobry den,
Chtela bych se zeptat jestli by jste mi nepomohli s nejakyma logickyma ulohama, se kterymi si nevim rady? :/ Kdyby ano, tak je davam pod tento text.
1) Chlapci ze skautského oddílu urazili za 4 dny vzdálenost 82 km. Každý další den ušli vždy o 3 km méně než den předchozí. Kolik kilometrů skauti ušli během prvního dne?
2) Na oznaceni vsech stran knihy je zapotrebi 2010 cislic. Kolik ma kniha stran?
3) Pes je devetkrat tezsi nez kocka, mys je dvacetkrat lehci nez kocka a repa je sestkrat tezsi nez mys. Kolikrat je pes tezsi nez repa?
Moc dekuju za rady! Klidne mi muzete jen nastibit reseni nebo zbytek dat pak do ,,skryti" at se vice trapim. :D
↑ Rendy77:
Dobrý den.
1. Příklad - sestavit rovnici:
x = počet km, který ušli první den. Takže celkem ušli:
x + (x - 3) + (x - 6) + (x - 9) = 82.
Z toho spočítat 'x'.
↑ Rendy77:
Ahoj.
A skúšala si tie úlohy riešiť sama?
Pravidlá si zrejme nečítala, lebo podľa nich 1 úloha = 1 téma.
3.:
p = 9k
m=k/20
r=6m
Máš zistiť p/r, keď zrejme r=(6k)/20.
2.:
Koľko čísel je jednociferných, pričom označujú poradie strany?
Koľko dvojciferných+koľko cifier (čìslic) obsahujú?
A tak ďalej.
↑ misaH:
Dobry den, na tu druhou jsem oredchvili prisla. :D S tou treti dekuji za pomoc, uz je mi to jasne.
Jeste bych chtela reagovat na ty temata.. Prislo mi zbytecne spamovat forum 3 priklady za sebou kdyz je to vsechno ode me, vsechno logicke ulohy. Jestli je lepsi dat 3 prispevky ua sebe, ok, polepsim se :D)
Dekuji jeste jednou za pomoc! :)
↑ Rendy77:
:-)
Ahoj.
Tie pravidlá vznikli z praxe fóra.
Ak je v jednej téme viac úloh, môže sa stať, že odpovedá viac ľudí, jeden cez druhého a v odpovediach je potom chaos. Je to zbytočná komplikácia.
Maj sa dobre.

↑ Rendy77: 3. Označ si hodnost psa jako p, kočky jako k, myši jako m a řepy jako r.
První tvrzení ti říká, že p=9k, k=20m, r=6m. Zjištíš, kolikrát je pes těžší než myš a váhu řepy máš v myších a máš to :-)