Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ mililiji:
děkuji, pro 5% roztok jsem také nenašla, zde je pro 4% a pro 6%, když si dáš na graf, odečteš přibližně hodnotu pro 5% (závislost hustoty od koncentrace, mám dojem, není lineární, ale i s průměrem mezi 4 a 6 moc velkou chybu neuděláš).
Ještě se může stát, že někde máte poznámku, že hustotu zředěného roztoku můžete používat jako hustotu vody, ale i tak bys měla vypsat vzorce korektně (převod objemu na hmotnost). Odkud je úloha? Děkuji.
↑ mililiji:
mockrát děkuji za ty hustoty. moc mi to pomohlo..Odchylka bude malá.. Není to příklad z učebnice, pouze jsem na brigádě v laboratoři dostala úkol udělat 5 % roztok octanu olovnatého pro klienta.. a bohužel jsem neměla jiné informace než molární hmotnost, kterou jsem si našla. Neskutečně velké díky za graf..
Převést to na hustotu vody (když je to tak hodně zředěný roztok) mě také napadlo, ale asi je dobře že jsem to neudělala, protože když na ty hustoty koukám, tak od vody je to celkem už odchylka..
Díky díky....