Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím, došlo ke mně následující video;
Je složené ze záběrů ukazujících "volnou energii, perpetuum mobile" na několika magnetových zařízeních. Zároveň k tomu píšou že vládá je jasně proti tomu aby něco takového vůbec vzniklo (konspirační teorie :-) )
Je tam plno pochvalných komentářů.
Mně tedy přijde, že neběží "samy od sebe" (ze záběrů to není patrné), že vyžadují nějakou vstupní energii a pak že budou fungovat jen omezenou dobu. Navíc mi přijde že tam je zužitkovatelné energie jen velmi málo (ne-li nic)
Já se nepovažuji za fyzika, a proto bych byl rád kdyby se mi tu k tomu ještě někdo vyjádřil. Děkuji.
↑ Sherlock:
Video jsem neviděl celé, ale to ani nemusím, viděl jsem dost jiných. Je to jednoduché - blbostmi o volné energii, Nikola Teslovi a celosvětovému spiknutí BP, Shellu, americké vlády a svobodných zednářů, které ve jménu touhy po bohatství šlape po štěstí pracujícímu lidu celého širého světa nemá smysl se vůbec zabývat. Pominu to, že bych těžko utajil, že v cívce vzniká proud, když vedle ní leží magnet - když si těch videí pustíš dost tak zjistíš, že v podstatě neexistuje situace, kdy žádná energie nevzniká.
Zákon zachování energie je velmi dobře experimentálně ověřený, a i teoreticky výborně zapadá do naší dosavadní teorie o tom, jak svět funguje. Ano, samozřejmě, tato teorie není uzavřená, stále jsou věci které neznáme. Ale funguje dost dobře, a dobře popisuje skutečně fungující věci - díky ní se našel způsob jak jezdit autem, létat letadly, pořizovat CT scany, volat telefonem, nebo natáčet debilní videa a vystavovat je tak, aby je mohl vidět celý svět. Přijít s tím, že je celá špatně, není až tak jednoduché. Pokud má někdo náhradu za Maxwellovy rovnice, fajn - ale jestli z nových rovnic vyjde, že rádio které mám doma nefunguje, tak prostě nejsou dobře.
Aparatury na těch videích zpravidla skrývají nějaký zdroj energie, jak správně tušíš. Může to být třeba malá baterka někde zadlabaná, případně maskovaná za magnet, nebo se tam dá proud indukovat, připojit napájecí kabel tak, aby byl vždy mimo záběr, udělat šikovně střih videa - vymyslet se dá kde co. Na některých videích to je jasné, někde to je schované dobře. Pokud máš pochybnosti, zkus si to postavit. Jakmile tam někde schováš zdroj energie, je už poměrně jednoduché něco roztočit, viz třeba tohle video. Proč to funguje je jednoduché vysvětlit (pokud použiješ tu fyziku, kterou šiřitelé volné energie zavrhují) - smyčku roztáčí Lorentzova síla, o které se učí na SŠ (kdybys to chtěl zkoušet, je potřeba poměrně silný magnet, jinak je ta síla slabá).
Někdy tito experti dokazují existenci volné energie na věcech, které žádné zákony neporušují, viz začátek tvého videa, kde levitují různé věci. Levitovat dva magnety proti sobě možné je, pokud zajistíš nějakou mechanickou stabilizaci - přitom se ale nekoná práce. Jiný způsob levitace pak využívá Meissnerova jevu. Jinak čím méně energie zařízení potřebuje, tím lépe se schovává její zdroj, viz např. známý ptáček (toho teda asi propagátoři volné energie nepoužívají - není tam nic magnetického).
Proč někdo věnuje čas a energii tomu, aby dělal z lidí blbce? Nevím. Pochvalnými komentáři se každopádně nenech zmást, většina lidí to nikdy nezkusí, o fyzice nemají tušení, a budou tomu prostě věřit a přitakávat těm kecům o vládě, která může za všechno špatné, jak je celkově dobrým zvykem - a lidé chtějí, aby to byla pravda. Konspirační teorie (nejen o volné energii, ale i o chemtrails apod) stojí právě na téhle primitivní vlastnosti. Je to celkem vtipné do doby, než si uvědomíš, že všichni přívrženci mají volební právo.
↑ rss:
Přečti si můj příspěvek pořádně a potom zvaž, jestli ty ptákoviny o rotacích apod. patří na toto fórum, kde lidé očekávají odpovědi, které jsou něčím podložené. Se zbytkem příspěvku souhlasím.
Mozem vam zdelit radostnu spravu ze uz davnejsie sa mi podaril zrealizovat stroj ktory vyraba mechanicku energiu bez dodavania, v podstate zo statickej mechanickej sily sa uvolni mechanicka energia a dokaze pracovat donekonecna, len uvedenie toho vynalezu na patentovy urad nebude zdaleka tak jednoduche a uz dlhu dobu zvazujem ako s tym dalej nalozim.
↑ miloskobubacik:
Ahaaaa, jinak řečeno dokázal si nemožné, ale odmítáš komukoli říci jak, že?
Tak to zní naprosto věrohodně :D
↑ miloskobubacik:
Doporučuji se nestydět a prostě to zveřejnit se všemi technickými detaily bez dalších patentů nebo snahy mít na tom jakýkoliv vlastnický závazek. Jestli to bude fungovat a napíšete potom knihu "Jak jsem sestrojil Peretuum mobile", tak se z vás stane milionář jen díky té publikaci. Já si určitě jeden výtisk koupím.
sa mi podaril zrealizovat stroj ktory vyraba mechanicku energiu bez dodavania
Ne, nepodařilo. Špatně měříš příkon a/nebo výkon.
EDIT:
zo statickej mechanickej sily sa uvolni mechanicka energia
Tahle fráze nedává žádný smysl, je mi líto.
EDIT2:
Po úvaze změněna první věta komentáře.