Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
...
http://www.nabla.cz/obsah/matematika/pr … reseni.php
EDIT: Patří do sekce základní škola. Omlouvám se. Kdyžtak to přesuňte, prosím.
Zdravím,
jsem si původně myslela, že máš další příspěvek do maturitních úloh. Informaci o přijímačkách jsem nějak zaslechla, ale nepochopila jsem, co sleduji - však přijímačky byly + na zajímavější učební obory apod. s maturitou - pokud nebyly přijímačky, tak bylo dle výsledků vysvědčení. Nebo co se od přijímaček slibuje?
Na ZŠ přesunu. Nástěnka je přeplácána - ale zkusím probrat aktuality (časem). Nemáš v plánu doplnit i češtinu? :-) Děkuji.
Dobrý den.
To jsou typové úlohy k přijímačkám, které budou od příštího (zkušebně) a přespříštího roku povinné a jednotné pro všechny střední školy. Každá škola si pak určí vlastní bodovou hranici úspěchu, případně ji bude přikázána.
+- to takhle nějak je, jak to bude, kdo ví...
Také pozdrav (u vás ještě prázdninový - tak?) :-)
Dívala jsem se na náš favorizovaný ústav - tak se zapojil do pilotního programu (ale pořád nerozumím - jaký je to rozdíl oproti předchozímu systému přes testy SCIO). Ještě že to nemusím nějak řešit (čímž ještě jednou děkuji kolegovi Hanisovi a cvičitelce ČJ Sofii a především paní učitelce Janě Valentové ze ZŠ TGM :-)
↑ jelena:
Scio byly dobrovolné (na uvážení kraje či školy, teď nevím). Tyhle budou plošné a povinné. A od jiné firmy :-)
↑ Peta8:
:-) no dobrovolné - pokud si škola zvolila jako podklad pro přijímací řízení, že ano. A tento rok se jeví, že bude i tak i tak - jak se dívám na stránky SCIO. A také tento rok je snad zlomový, co do počtu dětí vycházejících ze ZŠ, už to bude stoupat, čímž poroste i tlak na atraktivní SŠ.
A od jiné firmy :-)
zákazník musí mít možnost výběru.
Na úderku na Nástěnku jsem nezapomněla (časem bude).