Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit

Ahoj. Zkouším vypočítat tento příklad a nemohu přijít na nějakou správnou cestu. První obrázek je zadání, druhý obrázek můj pokus o výpočty. Budu moc ráda, pokud mi někdo ukážete cestu. Děkuji. 

Tento příklad jsem našla na druhé stránce i v učebnici. Ale řešení je ukázáno na jiný, předpokládám, že to bude podobné. 

Zdravím,
na Tvém 2. papíře s řešením (jak máš napsáno "Vzorce"), tak bys měla mít rovnice rovnováh sil (rovnice nemáš). Tedy bys měla začít vyznačením sil působících podél pružin a jejich rozkladem na složky (zakresli si soustavu souřadnic), k tomu máš zakresleno N, G, P.
Např. S*x nemá "smysl" síly, ale tak bys počítala moment síly - je vidět, že se snažíš, ale to "kopírování" jiné úlohy není zrovna ideální cesta, spíš se ještě podívej na teorii a rozmyslí si, proč je Tvá soustava v rovnováze.
Pojde to doplnit a zapsat rozklady sil na vodorovnou a svislou složky? Děkuji.