Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahojky, poradili byste mi prosim s timto prikladem? Dekuji. ... - Kolik litrů vody může maximálně za jednu sekundu odvádět koryto, jehož průřezem je půlkruh o poloměru 0,5m , je li rychlost toku vody 80 cm/s ? - nejak tu ulohu nechapu... napadlo me, ze si vypocitam S pulkruhu a pak vydelim tim 80.. ale to mi tak nejak nevychazi... melo by to vyjit 314 l
Pod tim jsem objevila dalsi, ktery nechapu... nejak nevim co po mne chteji :-( ... - Na pravítko, které má tvar hranolu s podstavou tvaru rovnostranneho trojuhelniku o strane delky 3cm, se ma vyrobit pouzdro tvaru válce. Jaký musí být nejmenší vnitřní průměr pouzdra?
↑ Verys:
Pokud jste sin nebrali pak pro průměr d kružnice opsané rovnostrannému trojúhelníku platí:
d = 4v/3 kde v je výška trojúhelníku a výška v rovnostranném trojúhelníku o straně a je:
v =a*sqrt(3)/2 kde sqrt je druhá odmocnina
z toho tedy:
d = 2a*sqrt(3)/3