Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím,
jsem si ráno Tvé zadání napsala na papír, zda se mi něco nepodaří, ale ani ne. WA označuje za Riccati (s jménem mám problém), ale když jsme zkoušela pokračovat tak upravovat (a po úpravě vložit do MAW), tak nic použitelného jsem nedostala. Zadání je určitě v pořádku (jaké rovnice jsou před a po)? Děkuji.
↑ jelena:
je to u Bernoulliovych DR
jeste me napada
nemohla by se dat na pravou stranu v prvnim kroku misto -1 nula
a pak by se z toho dostalo na jednu stranu u
a pak v druhem kroku delat variaci konstanty
ale nevim jestli to jde
vim ze kdyz je napr tak se v prvnim kroku udela
cili ze se vynuluji cleny ktere maji u sebe pouze x ale nevim jestli to jde i s konstantou jako ye je to nejake c(x) a tedy to v prvnim kroku vynulovat
↑ myrek:
Zdravím, tak to celkem "blízko" u sebe.
nemohla by se dat na pravou stranu v prvnim kroku misto -1 nula
Máš na myslí nejdřív vyřešit homogenní rovnici - tak určitě zkoušet můžeš (to nevypadá, že by bylo náročné na řešení - je to separovatelné), ale zda potom je použitelné, tak to nevím (pravda, už plně důvěřuji MAW, že plnou rovnici nevyřešil) a výsledek homogenní se mi moc pohledný nezdá. Snad to někdo z kolegů vidí jinak, kolegům děkuji za komentář.