Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
ahoj ↑ Boboelf:,
Je-li bod uvnitř trojúhelníka, pak
vyřadit právě tehdy, když
polopřímka je červená a sousední červené
nebo polopřímka je modrá a sousední různobarevné
Je-li bod vně, pak obráceně.
Děkuji za odpověď,
ale zřejmě jsem špatne položil otázku. Potřebujme zkonstruovat hraniční hrany a nevím přijít na kritérium, podle kterého se to konstruuje. Podle čeho se mám rozhodnout, kdy vykreslit modrou polopřímku a kdy červenou.
↑ Boboelf:
A "hraniční hrana" je co? Předpokládal jsem, že znáš šest polopřímek, z nichž je potřeba sestrojit ty nepřeškrtnuté. Pokud je to tak, návod výše. Pokud ne, je třeba říct, co v obrázku znáš a co je potřeba sestrojit, popř. v čem je tedy problém.
Znám (všechny červené body):

Potřebuji dostat:
Přičemž jsem schopný sestrojit všechny ty polopřímky, co jsou na obrázku v úplně prvním příspěvku. Jenom nevím podle čeho se mám rozhodnout jestli, daná polopřímka je ta správná nebo není.
Zda se mi zbytečné konstruovat je všechny a pak ty nevhodné rušit => Zbytečně kompilované hledat barvy sousední přímky. Jenom hledám snadnější řešení.
Děkuji.
↑ Boboelf:
Moc tomu nerozumím
Jestliže počátek polopřímek je uvnitř trojúhelníka, spojíš ho se třemi body na stranách. Tam nevidím žádný problém.
Jestliže je mimo, pak bych nejdřív otestoval, zda by úsečka, kterou bych sestrojil předchozím způsobem, obsahovala vnitřní bod trojúhelníka. Pokud ano, sestrojím ji, pokud ne, sestrojuji opačnou.