Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobré ráno, musím se přiznat, že jsem zvolil tu nejblbější metodu přípravy na zkoušku - učit se od nejtěžšího, ale co jsem dnes spatřil test mě málem jeb**. z toho všeho co jsem se asi učil ( ted si to už frčím 35 hodin bez spánku ) tak v tom zadání poznávám 2 otázky z 5.
A proto bych požádal, jestli by se nenašla nějaká duše, která by mě napsala v pár slovech co mám udělat, abych dostal aspoň nějaké body za jádro. Nebo ve vlaku se toho už fakt moc nenaučím
Termíny které jsme se učili na střední, a oni to dají jako záchranné ( 2 otázky ! ) ke zkoušce...
a ty pojmy - Lokální extrémy a inflexní body a vyšetření asymptoty. No zrovna tohle bych tam opravdu nečekal ale budíž - něco mi říká, že se to točí okolo první a druhé derivace - a k tomu bych potřeboval jenom napsat, co bych s tím mohl udělat ( jako např. zderivuji funkcu, najdu nulové body apod. )

↑ janmaldik:
Zdravím,
návod na vyšetření průběhu funkce - tedy aspoň o to vypadá, že jde. Po rozkliknutí na jednotlivé podúlohy je podprobnější návod na jednotlivé části.