Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 19. 02. 2015 08:54

Sherlock
Škola: PřF MUNI
Pozice: student
Reputace:   33 

Obecná matematika vs Statistika a analýza dat

Zdravím, rozhoduji se mezi těmito 2 obory, mohl by mi je tu někdo porovnat a říct, který by byl třeba lepší, těžší, užitečnější v praxi...? :)

Jde tedy o to si za těch pár let bakaláře získat dobré mat. znalosti, které bych uplatnil na magisterským, bude pro tento účel lepší obor Statistika?

#2 19. 02. 2015 22:51

byk7
InQuisitor
Reputace:   221 

Re: Obecná matematika vs Statistika a analýza dat

Předměty se tam moc neliší, viz katalog. S ohledem na tuto skutečnost je to celkem jedno, co si vybereš. Já osobně bych volil OB a zapsal si nějaké předměty z té SaAD, je to ale samozřejmě možné udělat i naopak.

Příspěvky psané červenou barvou jsou moderátorské, šedá je offtopic.

#3 19. 02. 2015 23:24

Hanis
Veterán
Místo: Brno
Škola: PřF MUNI - Statistika a analýza dat
Pozice: Děvče pro všechno
Reputace:   148 

Re: Obecná matematika vs Statistika a analýza dat

Ahoj,

jsem na statistice a jsem spokojený. Máme tolik volitelných předmětů, že se můžeš profilovat jak chceš, navazující magisterský obor si můžeš vybrat libovolný, akorát nad tím chce trochu popřemýšlet, co chceš dělat.
Na obou oborech si projdeš základními kurzy analýzy (včetně komplexní), statistiky, lineární algebry, diferenciálních rovnic a algebry.
Na obecné je rozšířenější algebra a analýza o semestr, kdežto na statistice potkáš i nějaký ten výpočetní software a nějaké statistické metody. Ale není problém si zapsat cokoliv budeš chtít, takže z mého pohledu to je jedno.
Jen podotknu, že statistika má oproti obecné plnější poslední semestr...
Kdybys měl nějaké konkrétnější otázky, ptej se :-)

#4 21. 02. 2015 16:57 Příspěvek uživatele Surumba byl skryt uživatelem Stýv. Důvod: OT

Zápatí