Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 27. 03. 2015 01:51

teress
Zelenáč
Reputace:   -1 

Příklad na logistiku - autobusové linky

Ahoj, omlouvám se, že s tim otravuju tady, ale opravdu nevim. Jedná se o případovku ze City logistiky. Mám nakreslený plánek města (autobusové linky) - čísla vždy značí začátek a konec linky. 5. linka se větví a jezdí dvě trasy. A dále mám intervaly, po kterých musí na lince jezdit autobus - ve špičku a mimo ni. Dále mám informaci, že řidič může mít max. 9ti hodinovou směnu (jezdí se od 6:00 do 00:00, rozděleno na špičku a mimo špičku) , v kuse smí jet max. hodinu a pak musí mít minimálně 5ti minutovou pauzu a čtvrtina jeho pracovní doby musí být pauza. Dále jsou v plánku popsány vzdálenosti úseků (respektive jak dlouho trvá po nich jet). Otázkou je, kolik je potřeba autobusů a řidičů. V obrázkách posílám zadání. Absolutně nevím, jak na to, vždy se do toho zamotám, hrozně by mi pomohlo, kdyby mi to někdo zpracoval. S nějakým postupem samozřejmě, či vysvětlením. Případovka se odevzdává a učitel ji pravděpodobně ani moc nečte, takže mi jde převážně o to mít to. Prosím prosím, kdyby se tu našel někdo,  komu by taková práce nevadila, byla bych mooc vděčná! Díky moc!

//forum.matweb.cz/upload3/img/2015-03/17436_IMAG0747.jpg

//forum.matweb.cz/upload3/img/2015-03/17459_IMAG0748.jpg

#2 27. 03. 2015 18:28

Stýv
Vrchní cenzor
Reputace:   215 
Web

Re: Příklad na logistiku - autobusové linky

Zápatí