Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit

Ahoj,
zajímal by mě váš názor na tyto materiály, chtěla bych se z nich učit posloupnosti a řady ( 1 a 2). Líbí se mi jakou je to psané formou a celkově je to přehledné. Nicméně by mě zajímalo zda je tam vše potřebné. S posloupnostmi a řadami začínám a chci to brát tak, aby mi nic zásadního nechybělo. (Samozřejmě budu ještě používat nějaké sbírky úloh a stránku realisticky.cz).
Uvažovala jsem ještě nad Jarníkem (v e podobě ho mám), ale zatím si nějak nemohu zvyknout na formu věta-důkaz.....
Případně bych ocenila nějaké vaše doporučení, ať už na materiály v češtině či angličtině.
Čo je zlé na Postupnosti a rady pre gymnázia :) ? Nič lepšie na SŠ úrovni nie je. A zdroj číslo 1 je jednak divný (nie sú dôkazy) a jednak predpokladá znalosť limity funkcie. Zdroj číslo 2 je zasa horší ako česká učebnica, taký nejaký typicko ne-ruský, čo nie je veľmi dobré. No a Jarník je už skutočne VŠ a nemá veľký zmysel študovať postupnosti na tej úrovni predtým než nejak lepšie vieš, čo sú reálne čísla. No a forma veta-dôkaz je alfa-omega.