Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Je dán trojúhelník ABC, rozhodněte, o jaký typ trojúhelníku se jedná, jsou-li jeho vrcholy A = 2;-7, B = 7;-9, C = 4;- 2 { rovnoramenný pravoúhlý } muzete mi pomoct s postupem??
V rovnoběžníku ABCD určete délku úsečky DS , kde S je střed strany BC.
A = 6;5, B = - 3;2, C = 1;- 4 { 11 }
V rovnoběžníku ABCD je dáno :
A = [-5;1], vektor ā = AB = (-2;5), vektor ē = AD = (3;7), určete souřadnice zbývajících vrcholů a středu úhlopříček. { [-4,5;7];[-7;6];[-4;13];[-2;8] }
Určete souřadnice vrcholů L a M a délku těžnice na stranu LM v trojúhelníku KLM, který je shodný s trojúhelníkem ABC ≈ KLM, je-li dáno :
A = [-3;2], B = [5;3], C = [3;-1] a K = [7;-5]. { [15;-4]; [13;-8]; }
Určete velikost největšího úhlu v trojúhelníku o vrcholech
A = -2;3, B = -2;-1, C = 1;1 { 67° 23´ }
Určete velikost úhlu DBA v rovnoběžníku ABCD, je-li dáno :
A = [-5;-1], B = [4;-3], C = [3;1]. { 18° 26´ }
Určete velikost úhlu těžnice ta a výšky va v trojúhelníku ABC, je-li dáno :
A = 1;1, B = 8;4, C = 0;6. { 22° 50´ }
Určete parametrické rovnice výšky na stranu c v trojúhelníku ABC
o vrcholech A = -1;5, B = 2;-3, C = 7;2 a vypočtěte její délku.
{ x = 7+8t;y = 2+3t; }
Určete obecnou rovnici osy úsečky PQ, je-li P = 8; -2, Q = 2; 6
{ 3x - 4y - 7 = 0 }
Napište obecnou rovnici přímky procházející bodem A = -2; 3 kolmé k přímce q
q : x = 2 - 5t , y = - 3 + 7t. { 5x - 7y + 31 = 0}
Napište obecnou rovnici přímky procházející bodem B = [4;-3] rovnoběžné s přímkou r r: x = 3 + 4t, y = 6 - 3t. { 3x + 4y = 0}
V rovnoběžníku ABCD určete obecnou rovnici přímky DS , kde S je střed strany BC.
A =[-3;5], B = [7;3], C = [3;-5]. { x - 6y - 11 = 0}
Určete parametrické rovnice i obecnou rovnici přímky a = AB, je-li dáno :
A = [-6;2], B = [8;6]. { x = -6+14t; y = 2+4t; 2x -7y + 26 = 0}
Určete parametrické rovnice úhlopříčky BD v rovnoběžníku ABCD, je-li dáno :
A = [2;7], B = [9;3], C = [13;5]. { x = 6 - 3t; y = 9 + 6t }
potrebuji stemahle priklada ma pomoct pls strasne pls uz dnes zitra je pozde"! dekuji predem

Všichni přispěvatelé do tohoto fóra jsou pracují nebo studující lid, neděláme jen to, že sedíme u počítače a řešíme někomu domácí úkoly, to snad chápeš ne?
Určitě jsi to nedostal zadáno dnes, to je tvůj problém, že to řešíš na poslední chvíly.
Vem ty příklady postupně, když něco nevyjde, napiš sem postup a někdo ti řekne kde děláš chybu.
Jinak se asi pomoci nedočkáš. (V pravidlech je to snad naspáno jasně: 4. Nezneužívejte prosím forum k tomu, aby vám někdo vyřešil celý váš domácí úkol. Vždy se snažte alespoň zběžně naznačit váš vlastní pokus a řešení předložených příkladů. Nejsme automat na řešení příkladů. )
Pochopil jsi to?
(Oprav ty závorky je to špatně čitelné.)
no budu tet vypadat pro vsechyny jako pitomec "! kdbys mne znal a znal moji situaci kerou tady psat nebudu neni na to cas nebudu te tim zatezovat a nudit, tak bys mi pomohl ! ale kdyz neznas moji situaci tak mi nepomuzes ja dal budu vypadat jako pitomec "! PS: cetl jsem pravidla kdbych nebyl v nouzi tak bych to 100% neudelal! omlouvam se vsem administratorum a vsem co vadi ze nekdo porusuje pravidla"! baj baj :-( :-(
V rovnoběžníku ABCD určete délku úsečky DS , kde S je střed strany BC.
A = [6;5], B = [- 3;2], C = [1;- 4] { 11 }
V rovnoběžníku ABCD je dáno :
A = [-5;1], vektor ā = AB = (-2;5), vektor ē = AD = (3;7), určete souřadnice zbývajících vrcholů a středu úhlopříček. { [-4,5;7];[-7;6];[-4;13];[-2;8] }
Určete souřadnice vrcholů L a M a délku těžnice na stranu LM v trojúhelníku KLM, který je shodný s trojúhelníkem ABC ≈ KLM, je-li dáno :
A = [-3;2], B = [5;3], C = [3;-1] a K = [7;-5]. { [15;-4]; [13;-8]; }
Určete velikost největšího úhlu v trojúhelníku o vrcholech
A = [-2;3], B = [-2;-1], C = [1;1] { 67° 23´ }
Určete velikost úhlu DBA v rovnoběžníku ABCD, je-li dáno :
A = [-5;-1], B = [4;-3], C = [3;1]. { 18° 26´ }
Určete velikost úhlu těžnice ta a výšky va v trojúhelníku ABC, je-li dáno :
A = [1;1], B = [8;4], C = [0;6]. { 22° 50´ }
o vrcholech A = [-1;5], B = [2;-3], C = [7;2] a vypočtěte její délku.
{ x = 7+8t;y = 2+3t; }
Určete obecnou rovnici osy úsečky PQ, je-li P = [8; -2], Q = [2; 6]
{ 3x - 4y - 7 = 0 }
Napište obecnou rovnici přímky procházející bodem A = [-2; 3] kolmé k přímce q
q : x = 2 - 5t , y = - 3 + 7t. { 5x - 7y + 31 = 0}
[
Napište obecnou rovnici přímky procházející bodem B = [4;-3] rovnoběžné s přímkou r r: x = 3 + 4t, y = 6 - 3t. { 3x + 4y = 0}
V rovnoběžníku ABCD určete obecnou rovnici přímky DS , kde S je střed strany BC.
A =[-3;5], B = [7;3], C = [3;-5]. { x - 6y - 11 = 0}
Určete parametrické rovnice i obecnou rovnici přímky a = AB, je-li dáno :
A = [-6;2], B = [8;6]. { x = -6+14t; y = 2+4t; 2x -7y + 26 = 0}
Určete parametrické rovnice úhlopříčky BD v rovnoběžníku ABCD, je-li dáno :
A = [2;7], B = [9;3], C = [13;5]. { x = 6 - 3t; y = 9 + 6t }

Tvou situaci si můžu domyslet, za dva týdny je konec semestru a ty si snažíš na poslední chvíly zachránit krk.

↑ Julo88:
To jsou poměrně jednoduché středoškolské úlohy. Pokud je sám nevyřešíš, nejsem si jistý, že bys z řešení pochopil látku a byl schopen řešit další příklady. Chce to spíš nastudovat teorii - např. z učebnice Analytická geometrie z řady učebnic Matematika pro gymnázia.
ne jsem stredo skolak "! vzal jsem vektory hodil mezi VS prokere to je lahoda "! Mam takoveho podivneho ucitele mam unho znamky 5,3,2,1,5,5,5,2,1,1 no kdyz zitra dostanu 5 nebo 4 nejdu k maturite "! jo stema znamka priiiiiiiisaham nekecam!!!!!
jestli mi pomuzete ale jak vidi tak asi ne ja to chapu "! tak mne staci ukazat postup ja to nejak strebam mozna to dam zitra"! ucitel si namne asi zasedl protze jsem dostal 5 v prvnim pololeti

možná pomůžou tady ty vzorečky
u těch rovnoběžníků
Z rovnoběžnosti protilehlých stran plyne, že velikost protilehlých stran je stejná, tzn. | AB | = | CD | , | AD | = | BC | . Z toho plyne, že také velikost protilehlých úhlů má stejnou velikost, tzn. \angle DAB = \angle BCD, \angle ABC = \angle CDA.

1
Nakresli si to vždycky
diiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiik moc ! asi sem to zacal chapat jen mi nejde tenhle
o vrcholech A = -1;5, B = 2;-3, C = 7;2 a vypočtěte její délku.
muzu poprosit"! hezky prosim! DIIK

Výška v trojúhelníku příslušná ke straně AB je kolmice z bodu C k přímce AB
http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Vys … elnika.jpg
směrový vektor přímky p určené body C,S je s=S-C
parametrické rovnice přímky p jsou
x=a1+t*s1
y=a1+t*s2
Stačí?
edituji: na tu první větu zapomeň (smazala jsem ji)
Stránky: 1