Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobrý den,
koukal jsem se na státní maturitu z fyziky z dob, kdy ještě tato možnost byla a tento příklad vypadá dost zvláštně:
Co si o něm myslíte? je chybně zadaný? nebo je tam nějaký chyták, který pořád přehlížím?
Díky za názory
↑ Freedy:
problém je, že v C) píší o 75 sekundách, přitom z grafu jde vidět pouze 60 sekund.
A pokud bych chtěla být hnidopich ještě větší, tak řeknu, že mám ráda inkluzivní definice a rovnoměrný pohyb je pro mě speciálním typem rovnoměrně zrychleného. Takže zrychluje po dobu 60 s s nulovým zrychlením.
edit: A,B,C by mohlo být dobře.
Ja to vidím na C.
Ide konštantne a prejde 300 m za 15 s. Nespomaľuje ani nezrýchľuje. Tým vypadáva A, B a D. Možnosť C vychádza, avšak len na hypotetickej úrovni, pretože v praxi nemôže auto ísť jednu sekundu rýchlosťou 72 km/h a druhú hneď stáť.
↑ Andrejka3: já s tím souhlasím a s tím hnidopichem mě něco napadlo, zmíním níže
↑ creat: v praxi ne, ale teoreticky je to pořád korektně zadané, takže zde problém nebude. Je problém v těch úvodních 15 sekundách.
↑ zdenek1: také jsem si myslel, že C, jelikož ta rychlost je skutečně 20 m/s = 72 km/h. Nicméně, o prvních 15 sekundách nevíme zhola nic.
A nyní závěr :D
Správně je tedy B.
Například od 75 sekund do 150 sekundy zrychluje se zrychlením 0 m/s^2 a pak jede stálou rychlostí 0 m/s.