Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím,
potřeboval bych pomoct s těmito 3mi úlohami.
Vypočítejte velikost vnitřních úhlú trojúhelníku, jestliže je velikost druhého úhlu 120
menší než dvojnásobek velikosti prvního úhlu a velikost třetího úhlu je rovna rozdílu velikostí prvního a druhého úhlu.
Pole o výměře 102 ha se má osít lnem a osázet bramborami. Výměra osetá lnem má být tříkrát menší než výměra osázená bramborami. Jaká výměra má být oseta lnem a jaká osázená bramborami?
V trojúhelníku ABC je úhel
o 15
větší než úhel
. Zbývající úhel je o 30
větší než součet úhlú
a
. Vypočítejte vnitřní úhly trojúhelníku.
Děkuji všem za jakouko-li radu.
Výborně, děkuji.
U 3. úlohy mě napadlo řešení, ale nevím zda je správné a zasekl jsem se ještě u jednoho příkladu, tak bych poprosil o opravdu, resp. kde je chyba.

A zde příklad, který mi vrtá hlavou.
Šírka obdelníku je o 17cm menší než jeho délka. Obvod obdelníka měří o= 0,9m. Určete zbývající rozměry a vypočítejte jeho obsah.
Když jsem si metry převedl na centimetry, vypočítal rovnici tak mi místo 14cm a 31cm vyšlo 15cm a 32cm.
Šírka obdélníku je o 17 cm menší než jeho délka. Obvod obdélníku měří o= 0,9m. Určete zbývající rozměry a vypočítejte jeho obsah