Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1

Ahoj,
mám následující zadání:
Vyjádřete komplexní čísla v goniometrickém tvaru.
a) -1/2
b)
c) 
Děkuji moc
Zdravím,
podívej se do materiálu a upřesni, prosím, Tvůj problém viz pravidla, Tvé druhé téma jsem zamkla, založ, prosím, nové s upřesněním problému a návrhem postupu. Děkuji.

↑ jelena:Jak budu resit ten treti priklad?
↑ cendulka1234:
že použiješ vlastnost komplexní jednotky
(nebo
) a zápis nejdřív upravíš. V pořádku? Děkuji.
↑ cendulka1234:
NEBO:
Vyjádříš číslo
v gon. tvaru, abys mohla umocnit pomocí věty pana de Moivre, a vzniklý mezivýsledek upravíš.

↑ jelena:Moc nechapu jak to prepisete. V goniometrickym tvaru mi to nevychazi. Podle programu by mel byt uhel 0. Mne vychazi 90.

↑ Rumburak:Prosim kolik vam vysel ten goniometricky tvar?
↑ cendulka1234:
podle pravidel počítání s mocninami:
(mně by to vyšlo shodně s programem, jak je na tom kolega ↑ Rumburak: s panem de Moivre? Zdravím :-)
↑ cendulka1234:
Ten gon. tvar čísla
je poměrně dobře znám, a sice

Podle M. věty pak bude

↑ Rumburak:To mi vyslo stejne. Zkousela jsem si to kontrolovat pomoci programu http://www.hackmath.net/en/calculator/complex-number ale tam je vysledek
.
↑ cendulka1234:
Ono
je chybný výsledek.
Správně:
,
což je i ve shodě s výsledkem při jednodušším (leč méně obecném) postupu, který nabídla
kolegyně Jelena (opětuji pozdrav).

↑ Rumburak:Dekuju. Uz jsem se lekla. Bych nevedela jak to resit jinak
↑ Rumburak:, ↑ jarrro: děkuji za zapojení a pozdravy.
↑ cendulka1234: je dobré dle definice komplexních čísel a geometrického znázornění si promyslit vlastní kontrolu, bez použití kalkulaček. Jinak - v tématech, prosím, dávej jen jednu úlohu viz pravidla, další Tvá jsem upravila na jednu úlohu. Nejsem zlá a protivná (tedy alespoň ne pořád :-)), ale opravdu to má smysl, zejména, když píšeš, že to vůbec nejde.
Děkuji a zdary.
Stránky: 1