Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Ahoj,
vím, že podle názvu by to patřilo spíše do fyziky, ale mně to nějak sedí víc sem, protože je to jen počítání:) Mám tohle zadání:
U všech snímačů stanovte chybu opakovatelnosti měření statistickým vyhodnocením většího počtu (řádově 1000) hodnot získaných za stejných podmínek. Předpokládejte gaussovské rozdělení pravděpodobnosti měřené veličiny a stanovte jeho střední hodnotu a rozptyl. Určete absolutní a relativní chybu opakovatelnosti měření se spolehlivostí 95%.
Mám tedy 1000 hodnot, střední hodnotu (116.0479) a rozptyl (0.0035). Jak z toho prosím dostanu ty chyby? Údajně se to dá počítat přes kvantil (proto je v zadání ta spolehlivost 95%), ale mně by stačila jakákoliv metoda.
Díky!
jestli je s stred, tak musim najit epsilon tak, aby integral hustoty od s-epsilon do s+epsilon byl 0.95 - asi z tabulek nebo na pocitaci
potom epsilon je absolutni chyba a epsilon/s relativni chyba
Stránky: 1