Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím, chtěl bych zkontrolovat tento příklad. Pokud dobře vím, tak vnitřní body množiny jsou ty body, které leží uvnitř té dané množiny, avšak nevím jak je tahle množina přesně velka, resp. nevím jak přesně jí definovat nebo jak to říci, prostě nevím z čeho vybírat ty vnitřní body :)) Prosím o pomoc, předěm děkuji :)
[/img]
↑ Hansikii:
x má byť medzi 0 a 1, jednotka vrátane
Veď si niečo z toho intervalu dosaď.
Ako si prišiel napríklad na 0,99999999?
↑ misaH: No řekl jsem si, že v tom intervalu neleží 0 kvuli kulaté závorce, ale 1 už ano, takže to číslo musí být větší než 0 a zároveň menší než 1, takže proto jsem zašktrl tyhle dvě čísla. Je tohle špatná úvaha ?
↑ Hansikii: Ale ty tam mas este zadanu hyperbolu, do ktorej to x musis dosadit a az tak sa dostanes ku vysledku.
↑ Kenniicek: Aha, takže pokud budu dosazovat za to 1/x, tak výsledek se musí vejít do toho polouzavřeného intervalu zprava ? Takže kdybych např. dosadil za x 1/0.000001, tak by vyšlo 1000000 a to by nesplňovalo tu danou podmínku, a touhle metodou bych zjistil, že jediná možnost, která sedí je pí.
↑ misaH: Ano, psal jsem to už nahoře :)
E1: muj problem je nejspíš v tom, že jsem tu množinu neuměl přečíst nebo jak to lépe napsat. Mohl/a by jste mi sem prosím napsat přesne znění jak čtete tuto množinu vy ?