Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím, popravdě s těmito úlohami si nevím vůbec rady, budu rád za akždé rady, tipy jak docílit výsledku. Zohledněte prosím deadline, který je necelých 30 hodin, předem díky :)

V podobném příspěvku jsem se dozvěděl toto: souřadné soustavy mají společný počátek právě tehdy, když se bod o souřadnicích [x;y]=[0;0] transformuje na bod [x';y']=[0;0].
- Nevím jak to ale aplikovat na těchle rovnicích
ahoj ↑ Hansikii:,
v prvním případě je třeba ověřit, zda jsou splněny požadavky definice afinního prostoru (podle toho, jak ho máte zavedený). Ve druhém případě je třeba rozhodnout, zda platí
0 = 3*0 + 0 - 2
0 = 0 + 0 + 1
↑ Eratosthenes:
Nejdříve se vyjádřím k druhému příkladu, takhle jak jste mi to rezepsal, už je to jasné, že to určitě neplatí a že soustavy nemají stejný počátek, za to moc děkuji. Protože:0-2 a 01
První příklad je ale problém, pořád i s vaší nápovědou od čeho se mám odpíchnotu ,nejspíš jsem i uplně zanedbal základy teorie kolem afiního prostoru. Respektive opravdu nevím jaké vlastně mám ověřovat ty požadavky, které má mít zadaný ten afiní prostor. :)
↑ Hansikii:
pokud jsi "úplně zanedbal základy teorie kolem afinního prostoru", těžko můžeš očekávat, že takové otázky budeš schopen odpovědět během tak krátké doby. A kdybych odpověděl ano-ne na něco, co má nějaký deadline a slouží tedy jako nějaký test, jednal bych v rozporu s pravidly (viz bod 4).