Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobrý večer,
řeším úkol kdy mám navrhnout výpis měsíčních statistik pro provozovnu. Rozlišuju několik druhů statistik:
- hodnocení oblíbenosti (hodnocené čísly 1-5, kde 5 je nejlepší)
- počet uživatelů, kteří mají provozovnu v oblíbených
- a jelikož si uživatelé mohou své oblíbené provozovny řadit, tak sleduju i průměrné umístění v pořadí oblíbených provozoven jednotlivých uživatelů
A majitel provozovny si řekne, že ho zajímá jak na tom byl v nějakém měsíci. A tady jsem ztracen. Jediné co mě napadá, že by chtěl vidět, tak jestli to hodnocení stoupá nebo klesá dat z předchozí doby.
Kdybych aspoň věděl co hledat na internetu, na co se zaměřit. Můžete mi prosím poradit?
↑ polonium:
Hezký den,
tady není podstatné ani tak najít "něco", jako se zamyslet nad tím, co bude provozovatele skutečně zajímat. A také je vhodné se zamyslet nad tím, co vůbec bude schopen pobrat (=je blbost vymýšlet nějaké křížové korelace, jestli je to hodnocení stánků s pečivem).
* Hodnocení: Asi vývoj průměrného hodnocení, vhodný by byl i vývoj mediánu a možnost zobrazit si histogram hodnocení. Prostě přemýšlej, jak vizualizovat hodnocení.
* Počet uživatelů: To je jednoduché, celkový počet uživatelů na konci měsíce, počet nových, počet odejivších.
* Pořadí provozoven: Průměrné pořadí, vývoj průměrného pořadí. Pokud děláš něco pro praxi (=není to školní práce), zamyli se nad tím, jak šikovně by se dalo vizualizovat rozložení pořadí oblíbenosti mezi zákazníky.