Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 13. 10. 2015 20:55

polonium
Škola: FIM UHK
Pozice: student
Reputace:   

Měsíční statistiky provozovny

Dobrý večer,

řeším úkol kdy mám navrhnout výpis měsíčních statistik pro provozovnu. Rozlišuju několik druhů statistik:
- hodnocení oblíbenosti (hodnocené čísly 1-5, kde 5 je nejlepší)
- počet uživatelů, kteří mají provozovnu v oblíbených
- a jelikož si uživatelé mohou své oblíbené provozovny řadit, tak sleduju i průměrné umístění v pořadí oblíbených provozoven jednotlivých uživatelů

A majitel provozovny si řekne, že ho zajímá jak na tom byl v nějakém měsíci. A tady jsem ztracen. Jediné co mě napadá, že by chtěl vidět, tak jestli to hodnocení stoupá nebo klesá dat z předchozí doby.

Kdybych aspoň věděl co hledat na internetu, na co se zaměřit. Můžete mi prosím poradit?

#2 14. 10. 2015 09:08

Formol
Místo: Praha
Pozice: krotitel mikroskopů (UHIEM 1. LF UK)
Reputace:   42 

Re: Měsíční statistiky provozovny

↑ polonium:
Hezký den,
tady není podstatné ani tak najít "něco", jako se zamyslet nad tím, co bude provozovatele skutečně zajímat. A také je vhodné se zamyslet nad tím, co vůbec bude schopen pobrat (=je blbost vymýšlet nějaké křížové korelace, jestli je to hodnocení stánků s pečivem).

* Hodnocení: Asi vývoj průměrného hodnocení, vhodný by byl i vývoj mediánu a možnost zobrazit si histogram hodnocení. Prostě přemýšlej, jak vizualizovat hodnocení.

* Počet uživatelů: To je jednoduché, celkový počet uživatelů na konci měsíce, počet nových, počet odejivších.

* Pořadí provozoven: Průměrné pořadí, vývoj průměrného pořadí. Pokud děláš něco pro praxi (=není to školní práce), zamyli se nad tím, jak šikovně by se dalo vizualizovat rozložení pořadí oblíbenosti mezi zákazníky.

Доктор сказал «в морг» — значит в морг!

Zápatí