Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit

Zdravím :) Nevěděl by prosím někdo jak vypočítat neznáme Fa, Fb a Fc. Nemůžu se dopočítat správného výsledku pokud je teda správný.. Už jsem to zkoušel všelijak a pokaždý mi to vyšlo špatně. Zajímalo by mě kde dělám chybu:).. Předem díky za odpověď
Zdravím,
v sestavené matici snad žádný problém nevidím, ovšem hodnoty nemáš uvedené, jen výsledky. Můžeš zkusit dosadit své hodnoty a zkontrolovat řešení soustavy např. ve WA. Zda je dobře sestavena úvodní soustava pro rovnováhu, to bez obrázku nejde posoudit, případně doplň, děkuji.

↑ jelena:
Jasný, sorry.. zadaný hodnoty sem uplně zapomněl dodat.. Ale i tak mi to vůbec podle výsledků nesedí.
↑ zdeneksedlar1:
děkuji, obrázek jsi pořád zapomněl dodat - "těleso dle obrázku".

↑ jelena:
celé zadání viz tenhle odkaz. http://statikanafsi.webnode.cz/resene-p … 5-priklad/
↑ zdeneksedlar1:
zatím vidím chybu v ramenu síly F1, pokud je moment k bodu D, tak rameno je a/2, souhlasíš?

↑ jelena: Jojo souhlasím na to sme taky přišel.. ale potom sem si na konci všiml že tam někdo si té chybi taky všiml, tak už se domnívám že ty výsledky by měly být opravený.
↑ zdeneksedlar1:
tak to, prosím, vlož ke kontrole do WA a podíváme se na výsledky společně.
↑ zdeneksedlar1:
ještě prosím o doplnění - proč se neobjevuje v soustavě síla od uložení "nad tělesem"? Děkuji.