Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit

Ahojte chalani, potreboval by som pomôct s pár príkladmi s dynamiky a podobne :-)
Veľmi by mi pomohlo keby ste mi dali presný postup riešenia, teda krok za krokom.
1.) Horizontálna sila F = A + Bt^3 pôsobí na teleso hmotnosti m = 3,5 kg, kde A = 8,6 N, B = 2,5 N.s^-3.
Aká je horizontálna rýchlosť telesa v čase t1 = 3s od okamihu, keď sa teleso začalo pohybovať ?
odpoveď [v1 = (At1/m) + (Bt1^4/m) = 21,84 m/s]
Zdravím,
s chalanmi je potíž zjevně :-) Téma jsem Tobě upravila na jednu úlohu viz pravidla (z Tvého předchozího tématu je vidět, že moc úloh v tématu, i když máš návrhy postupů, někdy zapadne bez odezvy). K tématu: budeš uvažovat 2. Newton zákon a řešením dif. rovnice (separovatelné) dojdeš k výsledku (ten zkontroluješ, pokud bude neshoda, tak se ozvi s postupem). Obdobně u dalších dotazů, děkuji.
↑ snakehead28:

↑ jelena:
S chalanmi není potíž. Chalani nevidí důvod, proč by se v sekci fyzika zabývali výpočtem triviálního integrálu.
↑ zdenek1: :-) když nevidí důvod, tak se vzchopí a téma přesunou do míst více vhodných (a cestou napomenou správnou úpravu tématu).
Zdraví teta od Opavy!