Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahoj ↑ n5ver:,
Hint
Napis dany vektor ako sucet 3 troch stlpcov prednasobenimi z a,b,c, a vysetri ich rang.
prvy vektor je ![kopírovat do textarea $a[3, -1,-2,1]^T$](/mathtex/20/203b41023f8b563c1a4463503a820659.gif)
Druhy.....
↑ n5ver:
Ten prvy riadok a,b,c zabudni. To su koeficienty...
Tvoje upravy nie su jasne.
Mas ukazat, ci dane 3 vektory ( stlpcove su LZ alebo nie)
Ako ze sa lahsie pracuje na riadkovych maticach.
Tak ich napis v 3j riadkovej matici ktoru skus dat do schodovitej formy.
( pouzi GEM)
Pokracuj
↑ vanok:
To, že první řádek jsou jeno koeficienty vím. Měl jsem je napsané nad maticí a zde jsem je jen omylem napsal do ní. Jinak k postupu jestli jsem ho správně pochopil... Zapsal jsem is koeficienty do sloupců, GEM jsem převedl matici do stupňovitého tvaru a z toho jsem vypsal vektory báze tak, že pro první vektor jsem jako hodnotu a vzal hodnotu z prvního řádku a prvního sloupce, hodnotu b jsem vzal hodnotu z prvního řádku a druhého sloupce atd. Tak by to tedy mělo být?
No ked si zmenil tu maticu na riadkovu po operaciach... Dostanes tri nezavidle vektory, Tak kludne mozes povedat ze aj tie tri povodne vektory du baza toho podpriestoru