Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobrý den, ráda bych řekla, že jsem pročítala všechny témata, která jen šla. Ale bohužel jsem nepřišla na to, jak naložit s touhle funkcí.
Děkuji za veškeré návrhy na postupy.
(x-k)*x^m*e^(-nx)
Výsledkem by měl být graf :)
Zdravím,
zde kolegyně řeší stejný problém, patrně si můžete hodnoty k, m, n zvolit z nabízené množiny - je tak? Nebo může být nějaký klič, např. podle pořadí ve skupině. Také to můžeš nejdřív vyřešit obecně (k, m, n přirozená čísla) a až potom doplnit hodnoty. Je problém se samotným zadáním? Nebo v něčem jiném? Děkuji.
↑ satanekm: ráda bych se zeptala, jak mám chápat, že to mohu vyřešit obecně? Děkuji.
↑ satanekm:
tak to bude lepší konzultovat s autorem zadání, než na fóru, nebo se zeptej kolegyně v sousedním tématu, jak volila (je možné vidět také celé zadání?). Ale jak jsem psala - můžeš řešit také i v obecném zápisu - pokud parametry k, m, n jsou přirozená čísla (i kdyby nebyly, ale i to by šlo, jen by bylo méně přehledné), tak můžeš provádět vyšetření celého průběhu funkce ve všech krocích. Můžeš zkusit začít a uvidíš, že to jde.
Ale raději si ještě upřesní od autorů zadání nebo u kolegyně.