Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 14. 01. 2016 16:12

AnnaP
Zelenáč
Reputace:   

Kalkulačka pro žáka gymnázia

Dobrý den,

potřebovala bych poradit ohledně výběru kalkulačky pro sny, který je prvním rokem na gymnáziu. Zjistila jsem, že počítá na mobilu, což se mi jako zastánce soustředění vůbec nelíbí a proto bych mu chěla pořídit nějakou kalkulačku. Zde je ale problém. Naposledy jsem byla ve třídě už dávno a ne na gymnáziu, proto nevím, jaká mu bude dostačovat. Na druhou stranu nechci vyhazovat zbytečné peníze za něco, co nevyužije plně.

Bude mu třeba tato od sharpu dostačovat? http://www.okay.cz/sharp-el-531xhvlc-fialova/

Děkuji všem za rady!
$\alpha nn\alpha $

• (téma jako vyřešené označil(a) jelena)

#2 14. 01. 2016 17:09

LukasM
Reputace:   193 

Re: Kalkulačka pro žáka gymnázia

↑ AnnaP:
Já osobně bych řekl, že taková kalkulačka bude dostačovat i pro celou VŠ, umí toho až až. Ale někdo jiný třeba bude mít jiný názor.

#3 14. 01. 2016 18:14

Avenita
Zelenáč
Reputace:   

Na gympl určitě stačí, já jsem v posledním ročníku gymplu a mám dost podobnou kalkulačku a nikdy jsem nenarazila na nic na co by nestačila.

#4 14. 01. 2016 20:57

lucash
Škola: KDF-MFF
Pozice: student
Reputace:   

Zalezi k cemu ji potrebujes, je celou stredni(a ted prvni semestr na vejsce) prosel jen s uplne zakladni kalkulackou.
Ono je nekdy lepsi mit kalkulacku s min fukcema a umet si vse ostatni doodvodit.. ;)
Naopak moc chytra kalkulacka muze byt na skodu..

#5 14. 01. 2016 21:36

marnes

↑ AnnaP:
Ještě trochu dopředu popřemýšlet, zda bude syn maturovat státně z matematiky, jelikož tam jsou zakázány programovatelné kalkulačky a kalkulačky, které umí i grafy.
Takže tato to splňuje (může být u maturity použita) a bohatě na učivo SŠ stačí.

Jo. A na začátku vás zdravím.

#6 15. 01. 2016 10:26

LukasM

↑ marnes:
Podle toho bych asi nerozhodoval, kalkulačku by snad neměl být problém půjčit ve škole (nebo nakonec kdekoli jinde). Každopádně ale podepisuju to, co píše ↑ lucash:. Moc chytrá kalkulačka může být spíš na škodu (navíc je dražší). Grafické a programovatelné kalkulačky jsou podle mně pro toho, kdo už ví co dělá - a to žák gymnázia v naprosté většině případů není.

#7 15. 01. 2016 11:33

marnes

↑ LukasM:
S tím moc nesouhlasím.
1) škola nemá povinnost zajistit k matuře každému žákovi kalkulačku (je jen jedna náhradní)
2) hrozí nebezpečí, že při půjčení kalkulačky nebude žák umět cizí kalkulačku ovládat

Proto bych si koupil takovou, kde je vše potřebné, ale ne zakázané. Což ty "jednodušší", o kterých píše lucash splňují a já také s tímto souhlasil

Jo. A na začátku vás zdravím.

#8 15. 01. 2016 18:11

LukasM

↑ marnes:
1) Neříkám, že má škola nějakou povinnost.
2) To je riziko, se kterým by se 19-ti letí lidé už měli dokázat vyrovnat.

Každopádně se o ničem nehádám, klidně je možné kalkulačku vybírat podle letošních požadavků na státní maturitu :-)

#9 18. 01. 2016 10:18

AnnaP
Zelenáč
Reputace:   

Děkuji za názory, koupila jsem tedy tu v prvním postu.

Pěkný den, Anna

Zápatí