Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobrý den,
potřebovala bych poradit ohledně výběru kalkulačky pro sny, který je prvním rokem na gymnáziu. Zjistila jsem, že počítá na mobilu, což se mi jako zastánce soustředění vůbec nelíbí a proto bych mu chěla pořídit nějakou kalkulačku. Zde je ale problém. Naposledy jsem byla ve třídě už dávno a ne na gymnáziu, proto nevím, jaká mu bude dostačovat. Na druhou stranu nechci vyhazovat zbytečné peníze za něco, co nevyužije plně.
Bude mu třeba tato od sharpu dostačovat? http://www.okay.cz/sharp-el-531xhvlc-fialova/
Děkuji všem za rady! 
Zalezi k cemu ji potrebujes, je celou stredni(a ted prvni semestr na vejsce) prosel jen s uplne zakladni kalkulackou.
Ono je nekdy lepsi mit kalkulacku s min fukcema a umet si vse ostatni doodvodit.. ;)
Naopak moc chytra kalkulacka muze byt na skodu..

↑ AnnaP:
Ještě trochu dopředu popřemýšlet, zda bude syn maturovat státně z matematiky, jelikož tam jsou zakázány programovatelné kalkulačky a kalkulačky, které umí i grafy.
Takže tato to splňuje (může být u maturity použita) a bohatě na učivo SŠ stačí.
↑ marnes:
Podle toho bych asi nerozhodoval, kalkulačku by snad neměl být problém půjčit ve škole (nebo nakonec kdekoli jinde). Každopádně ale podepisuju to, co píše ↑ lucash:. Moc chytrá kalkulačka může být spíš na škodu (navíc je dražší). Grafické a programovatelné kalkulačky jsou podle mně pro toho, kdo už ví co dělá - a to žák gymnázia v naprosté většině případů není.

↑ LukasM:
S tím moc nesouhlasím.
1) škola nemá povinnost zajistit k matuře každému žákovi kalkulačku (je jen jedna náhradní)
2) hrozí nebezpečí, že při půjčení kalkulačky nebude žák umět cizí kalkulačku ovládat
Proto bych si koupil takovou, kde je vše potřebné, ale ne zakázané. Což ty "jednodušší", o kterých píše lucash splňují a já také s tímto souhlasil
↑ marnes:
1) Neříkám, že má škola nějakou povinnost.
2) To je riziko, se kterým by se 19-ti letí lidé už měli dokázat vyrovnat.
Každopádně se o ničem nehádám, klidně je možné kalkulačku vybírat podle letošních požadavků na státní maturitu :-)