Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1 2
↑↑ Peta8:
Také pozdravy :-)
Vysvětlení k této úloze je u Tebe velmi překombinováno - je třeba si představit kapku a kolik je kapek do litru, potom 1 mol v podobě kostky, tuto kostku ještě rozdělit na kostičky a opět zpět ke kapce. Buď bych zůstala jen u objemu koule - kapka, molekula a molekuly navlečené jako korálky (pro představu vzdálenosti). Nebo jsem používala pobídku "do skleničky naplnit 1 mol vody" a počítat.
Při zpracovávání nevycházím z ničeho.
:-) už jen proto, že máte knihovnu i v sobotu (závidím), bych se tam vypravila a podívala, co píšou jiní. Potom popularizační text by neměl být principiálně chybný a neměl by v první řádě brát ohled na těch, kdo chápe
jeden mililitr není jeden gram, ale asi chápeš, jak jsem to myslel.
ale na čtenáře s horší (dokonce i s žádnou) orientaci v problému. Zvažuješ u jednotlivých zpracování otázek, jakou úroveň a rozhled čtenáře předpokládá/vyžaduje? Kontroluješ takto jednotlivé pojmy a slova, co používáš? Děkuji.
Zdravím :-)
Úloha překombinovaná je a málo přehledná. Úpravy určitě plánuji.
Co se kontroly týká, celá učebnice projde korekturou a čtením několika dalších osob.
Každopádně jsem za náměty a připomínky rád.
Přeji hezký den.
Petr
Dobrý den,
jinak, moc bych chtěl poprosit, o jakoukoli formu podpory (sdílení, přispění, ...). Rád bych, aby kniha vyšla :-)
http://petrstohwasser.jabezec.cz/fyzika/podpora.html
Aby vysla s ISBN a z tiskarny? Protoze jinak muze "vyjit" i elektronicky. Na zapade dokonce nektere knihy "vychazeji" tak, ze jsou vydany v administrativnim slova smyslu, ale fyzicky vytisk se tiskne, az si to nekdo objedna. Ted nemam odkaz, ale stejne by bylo potreba hledat lokalni alternativu k tomuto postupu. Taky by to byla cesta, pokud kampan neuspeje.
Dobrý den,
kniha je v podstatě napsána. Před nasázením ji však chci nechat zkontrolovat někým, kdo fyzice velmi rozumí, aby mi pomohl odfiltrovat až moc velké nepřesnosti a případné hrůzy :-)
Samozřejmě jsem ochoten poskytnout i nějakou finanční odměnu.
Doporučili byste mi prosím někoho?
Děkuji.
Petr
Vzhledem k formulacim "mililitr je gram" bych to asi nedelal, aby nebylo potreba prepisovat skoro vsechno :) Ona i formulace " aby mi pomohl odfiltrovat až moc velké nepřesnosti a případné hrůzy :-) " neni prilis povzbudiva.
Ale jinak by snad pomohly katedry fyziky na pedagogickych, prirodovednych nebo technickych skolach, prispevatele do casopisu Skolska fyzika a podobnych casopisu (urcite na skole nejake odebirate) anebo JCMF.
Právě kvůli těmto formulacím. To "není chyba", ale nešťastné vyjádření. Po pár čteních jsem jich několik odstranil, třeba u setrvačnosti, ale není nad to, když si to někdo přečte.
Děkuju za doporučení, zkusím oslovit pedagogickou fakultu. Škoda, že už tam nikoho neznám :-/
Zdravím,
jelikož podpora projektu již byla úspěšně dokončena (gratulace), na Nástěnce již není výzva. Z aktuálních projektů bych se přimlouvala za podporu Veřejná řemeslná dílna (ale to by patřilo do "Pro praxi").
↑ Peta8: jak pokračuješ s hledáním redaktorů? Děkuji.
Zdravím,
↑↑ Peta8: pozoruji, že jsi otevřel nový projekt - není to příliš náročné? Nebo účelem je, že zároveň třídíš dotazy do 2 publikací?
Také vidím, že H-mat má aktivován svůj projekt.
Řemeslná dílna v Brně dopadla úspěšně, tento projekt se zda být také užitečný.
Dobrý den,
šlo by, prosím, zase upozornit na http://petrstohwasser.jabezec.cz/fyzika2/
Na první pohled to nevypadá úplně nadějně, ale mám slíben poměrně vysoký příspěvek, pokud se vybere alespoň polovina. Díky.
↑ Peta8:
Zdravím,
řekni mi, prosím, kdy je konec maturit - k tomu dni nahradím první řádek nástěnky zprávou o statistikách a přidám i Tvoji výzvu (kdyby to bylo za moc dlouho, tak na tom v redakční řádě ještě zapracujeme.
Ty snad už skončily, ne? :-)
↑ jelena:
Díky moc :-)
Dobrý den.
Dovolím si upozornit, že na světě je nové, upravené (připomínkování z hlediska gramatiky i odborně-didaktického) a doplněné vydání :-)
www.neucebnice.cz
Stránky: 1 2