Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Podľa mňa je to zas 6.(12.6+6.6).
Moja úvaha k tomu bola taká, že som si zobral jednu stranu a na nej jeden bod, ku ktorému som hľadal ďalšie dva. Keďže je na tej mojej zvolenej strane 6 bodo, tak z tade 6 pred zátvorkou.
2 bod nájdem na ďalšej vyvolenej strane trojuholníka, ku ktorému môžem nájsť 12 tretích bodov trojuholníka na Tretej a štvrtej strane trojuholníka. Z kade zápis 12.6
Potom k tomu jednému zvolenému bodu na prvej strane môžem ešte nájsť druhý bod na tretej strane, avšak k nemu bude už iba 6 bodov na štvrtej strane, pretože keby som uvažoval aj na druhej, boly by to tie isté trojuholníky, sú už zahrnuté v možnosti 12.6, preto zápis 6.6.
Môže byť?
neviem nech to niekto ešte skontroluje ja som na to došiel tak,že použité body budú vždy len na troch stranách štvorca tri možno zo styroch vybrať 4mi spôsobmi a z každej z troch strán možno jeden bod zo šiestich vybrať 6timi spôsobmi ale logiku má aj tvoje vysvetlenie aj moje tak neviem teraz
Když bych přidal svůj názor (jakože v matematice demokracie neplatí), tak mě taktéž vyšlo.
Postup mě napadl taktéž totožný.
Chtělo by to někoho kdo to rozštípne.
Mám 4 strany, takže kombinace stran, ze kterých budu trojúhelníky tvořit jsou a;b;c a;b;d a;c;d b;c;d proto 4x. No a pak mám z každé strany 6 možností jak vybrat bod.
Správně je tedy
EDIT: jelenko taktéž tě zdravím a koukám, že úloha tu již skutečně byla :-))
Poka! :-)
↑ ttopi:
Také výchovný poradce to povidal.
Zdravím :-)
a kdyz mam treba 5ti uhelnik a na kazde strane je 5 bodu tak to bude 5(stran)*5(bodu)^3 ?
↑ ttopi:
a predtim je to kombinace bez opakovani z 4?