Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Ahoj, tak ještě bych si vás všechny dovolil obtěžovat o pomoc :).
Bohužel materiály, který mi jsou dostupný nejsou nic moc a z internetových zdrojů to nemohu pochopit.
Mám otázku popište jak lze sestrojit matici lineárního zobrazení vzhledem k vybraným bázím. Já bych to popsal asi dost nešikovně a to tak, že matice je utvořena tak, že její sloupce odpovídají vybraným bázím. Bohužel nevím jak to definovat lépe.. Poradil by mne někdo?
Dále mám problém co se matice přechodu týče. Vím že slouží, pro vyjádření vektoru vzhledem k různým bázím. Ale nevím jak jí utvořit, či spíše zda to dělám správně... Vždy mne to vyšlo, jako součin matice z které přecházíme krát matice do které přecházíme. Ale takto prostě to nikde definováno nebylo.
Za případnou pomoc moc děkuji.
To je vysvetlovane na milion mistech na netu. Co treba Khan Academy a heslo "change of basis matrix"? Nebo videoprednasky MIT? (Tusim prof. Strang)
Stránky: 1