Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobrý den,
Prosím, mám dotaz.
Co se týče úprav, jsem se již, doufám, polepšil... Jen mě trápí ten nešťastný sinus, když jej zintegruji, tak - cos!
Vypočítal jsem první i druhý způsob, tedy první s pořadím dz dϱ dφ, kdy to vyšlo kladně, protože je jasné, že uprostřed dané dosazení do - cos, byla nula, ale pokračoval jsem dalším výpočtem dle dϱ, tak to vyšlo kladně, tedy 20.
Pak jsem zkusil integrály dϱ a dφ, protože by měl vyjít stejný výsledek. Chci se zeptat, proč to v tomto případě vychází 0?
Celkově je to velmi zvláštní, protože když dosazuji za - cos, a to 2Pí a 0, tak to vyjde vždy 0, že?
Kde je tedy chyba a v jakém pořadí tedy integrovat?
Děkuji mnohkrát,...
1) 
2)
Zdravím,
snad dokontrolováno tady. Pokud napravíš problém ZŠ (což tady ještě napraveno není), potom v ZŠ tématu přidej, prosím, sdělení, že pro kontrolu si zakládáš nové téma (je pravda, že ručně psané zápisy s diskusi okolo úprav závorek nejsou dost přehledné). Je dobré, že se o přehlednost snažíš, ale ještě prosím o návaznost v tématech, děkuji.
↑ jelena:
Ano, máte pravdu. Spíše jsem si nevšimnu, v tolika příkladech co mám, že tento byl přesunut jinde. Navíc jsem nejspíš chtěl rychlou odpověď a kontrolu, protože už potřebuji dnes mít vše o.k. ; ) Děkuji