Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1

Zdravím,
dokažte, že v trojúhelníku ABC platí 
za odpověď děkuji.
Zdravím,
pomůže zapsat trojúhelníkové nerovnosti pro trojúhelníky s jednou stranou, polovinou druhé strany a těžnici (pro každou těžnici) a nerovnosti sečíst. Pro důkaz pravé strany pomůže dostrojit do rovnoběžníku a opět trojúhelníkové nerovnosti pro trojúhelníky (strana, strana a dvojnásobek těžnice), opět nerovnosti sečíst.
Pod oknem zprávy je tlačítko pro vložení obrázku, používej, prosím, pro náčrty zadání, je to potom jednodušší v diskusi. Stačí taková nápověda a co je zdrojem důkazových úloh? Děkuji.

↑ jelena:Díky moc za odpověď,s těmi nerovnostmi mě to také napadlo, ale sečíst je už ne.Tyto úlohy jsou z učebnice planimetrie pro střední školy Prometheus.Úlohy tu nejsou jen důkazy,ale právě ty zařazené mezi těžší úlohy mi často dělají problémy
↑ Tom Piskovský:
také děkuji, to mne pravě překvapilo - konstrukční úlohy z Planimetrie jsou diskutovány i opakovaně, ale po důkazových pro SŠ snad ani poptávka nebyla, tak se mi ani nevybavilo, že v Planimetrii jsou (ale také pravda, že v posledních létech tato sbírka je v ruce jen při úklidu :-)).
Stránky: 1