Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím,
měl bych malý dotaz na lidi znalé. Kamarád mi říká, že na OI FEL prý mají stejnou matematiku jako na matfyzu/jaderce, když jsem se ale koukal do syllabů jejich předmětů, tak tam bylo, že matematiky jsou společné pro všechny obory (tedy EEM, KEM, OI, KYR), což by logicky znamenalo, že matematické základy tam jsou stejné pro všechny obory a tedy matematika na FEL nemůže být na úrovní MFF/FJFI.
Mám pravdu já a on mě trolí, nebo má pravdu on, a je tam nějaká speciální skupinka o které nevím? :D
Děkuji.
↑ archont:
Nikdo ti neodpovídá, tak napíšu něco já, i když o tom moc nevím. Studoval jsem FJFI a to v době, kdy vznikala OI. Od lidí z FEL (ne studentů) jsem tehdy slyšel, že s MFF/FJFI se to srovnat nedá. Když se teď narychlo dívám do studijních plánů OI a porovnám to s tím, čím jsem prošel já (matematika A na FJFI), vypadá to, že měli pravdu. Např. podle sylabu se v analýze během dvou semestrů 4+2 probere zhruba to, co na FJFI trvalo tři semestry 4+4, a to jsou tam ještě vecpané např. diferenciální rovnice, které na FJFI měly vlastní předmět. U lineární algebry je to podobné. Takže si neumím představit, že by vůbec šlo stihnout jít do stejné hloubky (i kdyby o to byla snaha, což nevím jestli je).
Ber mně ale s rezervou, nikoho z OI osobně neznám.