Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 27. 11. 2016 21:19 — Editoval otazich (27. 11. 2016 21:23)

otazich
Zelenáč
Škola: VŠ (2015-2018)
Pozice: doucuju
Reputace:   

Pojmy ARTIKULACE a MOST v teorii grafů

Dobrý den,

mám spíše teoretickou otázku. Potřeboval bych vysvětlit, v nejlepším případě na nějakém praktickém příkladu, fungování pojmů ARTIKULACE a MOST v teorii grafů (prozatím jen základy).

Znám definice těchto pojmů, bohužel jejich definice je založena na pojmu MAXIMÁLNÍ SOUVISLÝ PODGFRAF GRAFU. Vůbec nevím, co si pod tím mám představit.

Zde uvádím definici ARTIKULACE jak jej máme ve zdrojích: ARTIKULACE = uzel, po jehož odstranění se zvýší počet kompoment grafu, kde kompomenty grafu jsou maximální souvislé podgrafy grafu. - WTF??? :D.

POZN. pokoušel se mi to vysvětlit kamarád z MatFyzu, bohužel já ty termíny neznám, my probíráme jen základy, protože Informatika není naším oborem jako je tomu u kamaráda.

Ocenil bych nějaký JEDNODUCHÝ praktický příklad s vysvětlením pojmu ARTIKULACE, pojem MOST je jemu opačný, takže ten pak dokážu vyvodit sám.

Děkuji

• (téma jako vyřešené označil(a) otazich)

Zápatí