Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ edison: Ahoj, tento nist.gov ma už viackrát potešil :-)
http://webbook.nist.gov/cgi/cbook.cgi?I … amp;Mask=4

Malo by to byť 44 kJ/mol, tu je zdroj, položka "standard enthalpy of vaporization".
Takže pokud jsem tabulku na NIST správně pochopil, tak pro destilaci za atm. tlaku je 39,8 kJ/mol, což při mol. hm. 60,3 g je 660 kJ/kg a to se celkem shoduje s 664 zde:
http://www.novapex.fr/files/2014/01/01A … -GRADE.pdf
Tam to nazývají "Latent heat of vaporization" a mě na tom předtím mátlo, že jsem nevěděl, co se myslí tím Latent.

edison napsal(a):
Tam to nazývají "Latent heat of vaporization" a mě na tom předtím mátlo, že jsem nevěděl, co se myslí tím Latent.
A pritom stačí na CZ Wikipédii pri hesle "Měrné skupenské teplo varu" kliknúť vľavo na English :)
Když už jsme u tý Wiki, tak tam jsem chtěl k izopropylu doplnit zjištěná skupenská tepla, ale když jsem to tabulky doplnil:
| skupenské teplo vypařování (25 °C) = 44 kJ/mol
| skupenské teplo vypařování (t. v.) = 39,8 kJ/mol<br/>660 kJ/kg
tak se v náhledu zobrazovala stále bez nových položek...
Od toho je snad náhled, aby to bylo vidět i bez změny obsahu článku.
Běžně upravuji články na na Wiki, i jsem jich několik komplet napsal, změny se vždy projeví hned po odeslání. Časem to někdo zkontroluje a třeba ještě poupraví. Ale ta tabulka je podle nějaké divně fungující šablony, vím že jsem s ní už jednou bojoval.

↑ Xellos:Myslím si, že trolling na Wikipédii je niečo, s čím by sa nemal človek chváliť, zvlášť nie na tomto fóre...pokiaľ to samozrejme nebolo myslené ako vtip.
BTW ja síce Wiki nepovažujem za relevantný zdroj informácií, ale väčšinou za odrazový bod, ktorý ma nasmeruje k iným, lepším zdrojom (hlavne ENG verziu).