Dobrý den,
počítal jsem projekt do školy a jeden z mezivýpočtů byl koeficient přestupu hmoty.
rozbila se lahvička s látkou ethanthiol.
koeficient přestupu hmoty jsem počítal z nalezeného vzorce ze skript vscht z příkladu kde dochází k vypařování látky (ovšem jiné než v mém případě): 
Po zkontrolování práce jsem dostal dotaz, že koeficient přestupu hmoty je odhadový a zda je v dané situaci (pro ethanthiol) použitelný nebo povede k příliš velké chybě? A ať si dohledám původ vzorce co jsem použil a popíši k čemu je vhodný a k čemu není?
Bohužel trávím nad tím hodiny a nemohu pořádně nic najít a natož smysluplně odpovědět na otázku.
Nevěděl by si s tím prosím někdo rady a neporadil by mi?
Děkuji mockrát
↑ colagang:
Editoval jsem vzorec, aby se vykreslil.
Nějak nevím, jak a k čemu máte ten koeficient použít. Pokud byste sem dal větší část zadání, možná bychom se někam posunuli.
Díky.
↑ houbar:
Jednalo se o rozbití a rozlití lahvičky s obsahem ethanthiolu v laboratoři bez oken , větrání pouze klimatizaci nastavenou na mximální výkon a látka se nedala setřít, protože se rozlila do nepřístupných míst. Šlo o výpočet rychlosti odpařování a do toho vzorečku jsem dosazoval K=((Mo/M)na 1/3)*Ko
Omlouvám se neumím ještě zeditovat rovnici...