Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Počítat tuto soustavu dosazovací metodou bylo jistě snazší. Ale jde vyřešit i sčítací metodou, však ti to tady ostatní ukazovali, ne?
že toto se sčítací metodou nedá rozhodně vypočítat, takže u sčítací metody to nedává smysl, jde to pouze dosazovací a možná ještě tou druhou, ale to nevím.
Jakou druhou? Druhá je sčítací. Ty ale tvrdíš, že sčítací to nejde, i když ti to tady ostatní vysvětlili. :P Nezlob se na mě, ale této větě opravdu nerozumím. :(

Dobrý den,
jelikož jsem včera už spala, když jste mi to sem napsali, tak jsem paní učitelce tento postup nemohla ukázat. Ale ptala jsem se jí, zda mi to ukáže pomocí sčítací metody a řekla, že sčítací metoda (ani za pomoci jiných metod) nejde, že prostě když tam jsou mocniny, tak sčítací ne ;). Tak nevím, asi se zmýlila, ale moc mi to k ní nesedí ;).
↑ simcaptrzlkv:
Ale čo si to nevidela?
Samozeejme, že priamo sčítacou metódou ako sa učí na ZŠ (vynásobíš vhodne obidve rovnice a sčítaš, aby jedna neznáma vypadla) to nejde.
Ale úpravou druhej rovnice tak ako ti to niekoľko ľudí ukázalo to bez problémov "ide" - a to veľmi jednoducho. Čo to naozaj nevidíš?
(...)
Tak sa druhý raz treba pýtať najprv pani učiteľky, ku ktorej ti nesedí že je človek (alebo ktorú si proste nepochopila) a až potom dávať otázku na fórum, nemyslíš?
Koľko ľudí poskakuje okolo tvojej úlohy a nakoniec sa dozvedia, že učiteľka to určite vie lepšie. Ohromné...

Dobrý den,
nejprve chci říct, že jsem o paní učitelce neuvedla, že není člověk, každý se může splést. Za druhé bych chtěla objasnit, že paní učitelka nám zadala úkol na web (na iŠkolu), úlohu zadala odpoledne a hned další den měla být vypočítaná, takže jsem se ji nemohla ani jak zeptat. Jako poslední chci dodat, že si ohromně vážím všech lidí, kteří mně pomohli vypočítat úlohu... Jsem moc ráda, že si mého dotazu všimli a snažili se mi pomoct. A také chci uvést, že nejdříve, než napíšete 'hate' na mě, tak si zjistěte, jak to vše bylo. I minule jsem si všimla, že něco podobného píšete i u ostatních úloh, které zadávají jiní lidé. Tímto nechci způsobit nějakou 'válku', ale jen píšu svůj názor na věc a taky jak se věci mají ;).