Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1

Ahoj,
spočtěte následující limitu:
Výsledek:
↑ Ferdish:
Tento človek je autor úloh - on ich vymýšľa a rieši... sem ich zadáva, aby si ostatní započítali.
Asi by to mal dávať do "zaujímavých"...

↑ misaH:
Tak pre niekoho to môže byť zaujímavé, pre niekoho jednoduché a pre niekoho ďalšieho to zasa môže predstavovať problematickú úlohu :D IMO je pre sekciu zaujímavých úloh tento príklad až príliš "triviálny".
Možno by bolo príhodné pre podobné úlohy vymyslieť nejaký tag, ktorý by sa pridával do nadpisu...
↑ Ferdish:
:-)
No nič ... len aby bolo jasnejšie.
Možno Ostatní by bolo trefnejšie.
Tuná ľudia obyčajne hľadajú pomoc, Zajímavé by malo obsahovať zaujímavé veci, Ostatné si zas moc ľudí nevšíma, Didaktika to nie je...
Takže - možno ozaj ten tag :-)
Tak sa maj... si dobrý... :-)
↑ Avokado:
Možno máš pravdu, aj keď mne to tak nepripadá (vychádzam aj z iných príspevkov - no ale nič ma do toho nie je)...
:-)

Ahoj,
v žádném případě bych tady na foru nechtěl nějakým způsobem spamovat. Mrzí mě, že to takto může být vnímáno.
Tak jako i většina diskutujících hledám pomoc. V rámci své osobní výuky vymýšlím příklady, ke kterým mám současně i klíč k jejich vyřešení. Příklady zde zveřejňuji z toho důvodu, že mě zajímá způsob řešení obecně známými matematickými metodami. Pro některé z Vás jsou příklady a jejich řešení triviální záležitostí. Proto uvítám, pokud se podělíte o metodiku výpočtu.
Beru na vědomí zřejmě nevhodně zvolenou kategorii, ostatní příspěvky již budu vkládat do adresáře "Ostatní"
P.

elegantní řešení díík.
Stránky: 1