Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit

Zdravím, potřeboval bych poradit nebo nejspíš se zeptat, kde je nějaká teorie k těmto rovnicím, výsledky rovnou mám od pana učitele, ale chyběl jsem, takže vůbec netuším proč a jak.
Doplňte produkty:

Nechci ověření správnosti příkladů, ale spíše jak je vyřešit, postup, zda nějaká teorie. Díky
Možno toto?
http://e-chembook.eu/chemicke-rovnice-v … -a-vypocty
Niekto možno dodá aj iné veci.
Spolužiak sa nenájde?
Alebo oficiálne doučko?

Na tyto stránky jsem také najel, ale nevidím tam podobnou shodu příkladů, zkusím si to pročíst, jen mi dělá problém proč tak to vlastně je.. proč někde se sčtíá a kam co dát.
V naší třídě na to skoro každý kašle a zítra píšeme písemku, sice je to na rychlo, ale stačí, když pochopím základní princip a pak to půjde samo od sebe.

No - neviem, ale podľa mňa to takto nemôže byť.
Zn2 naľavo sú 2 zinky, takže napravo asi majú byť tiež 2 zinky. Alebo nie?
Teda pri ZnCl2 by mala byť vpredu dvojka.
Tá ale vyrobí 4 chlóry, teda naľavo musí byť pred HCl číslo 4.
Tým pádom pred vodíkom napravo musí byť ale 2.
Ale možno sa mýlim a je to o inom...
Ak je to dobre, tak skús poslednú rovnicu sám...
↑ Brokada:
Zdravím,
už v samotném zadání máš chyby (překlepy) - zkontroluji, prosím, zda tak má i učitel. Nemá být
a
, ale jen
nebo
(viz 2. a 3. rovnice). Pravděpodobně jste probírali řádu elektronegativity (nebo také Beketov(ovu) řádu), ze které plyne odůvodnění, proč některé reakce půjdou a jiné neproběhnou - označeno x (překontroluj ještě, prosím, s odkazem). Pokud můžete používat chemické tabulky, tak obvykle v tabulkách řada bývá napsána. Na materiály se ještě podívej do úvodního tématu sekce, ale pravda, že času není moc.
Stačí tak na zorientování? Děkuji.
↑ Brokada:
Zdravím.
Brokada napsal(a):
Tak toto fungovat nebude. Viz odkaz na Beketovovu řadu kovů, který předkládala Jelena.