Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 03. 12. 2017 11:21

Tusau
Zelenáč
Reputace:   

programování v pascalu

Ahoj,
mám za úkol udělat do školy program v pascalu. Program jsem vytvořila. Když jsem ho nejprve zkoušela v compile pascal online, program v pořádku fungoval. Když jsem ho však zkopírovala do pascalu, výsledky mi vůbec nevycházejí, už jsem z toho zoufalá (u minulých úkolů jsem to taky takhle zkoušela a nikdy problém nebyl). Navíc když jsem program při vymýšlení několikrát přepisovala, zůstalo mi v deklaraci  několik proměnných, které nakonec vůbec nepoužívám. Když je však smažu, program opět vypisuje špatné výsledky. Můžu ty proměnné v deklaraci libovolně přejmenovat, to nevadí, ale jakmile je smažu, program nefunguje. Nemáte někdo nějakou radu?

#2 03. 12. 2017 16:57

LukasM
Reputace:   193 

Re: programování v pascalu

↑ Tusau:
Sice neříkám, že na to budu mít řešení, ale bývá zvykem u podobných dotazů uvést inkriminovaný zdrojový kód a nejlépe i použitý kompilátor. Podobně podivné chyby jsou zpravidla důsledkem chyb při přímém přístupu do paměti. Bez toho zdrojového kódu ti ale asi nikdo neporadí.

Zápatí