Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Do rovnostranného trojuholníka so stranou dlhou 6 cm je vpísaný štvorec. Vypočítajte dĺžku strany tohto štvorca. Výsledok uveďte v centimetroch s presnosťou na dve desatinné miesta. Vysledok viem, len neviem ako to mam vypocitat :(

Koukám, že mne Zdenek předběhl. Takže nic vkládat nebudu, leda že by to Spown chtěl bez použití goniometrických funkcí. Mé řešení je trochu složitější na výpočet, ale zase používá jen Pythagorovu větu. Kdyby byl zájem, mohu vložit náčrtek na požádání.
↑ stepan.machacek: Také mne Zdenek předběhl, počítala jsem příklad jako on. Pokud tedy chceš , pošli i své řešení :-)
Zdravím vás,
tuto úlohu také řešil kolega Cheop, děkuji.

↑ jelena:
Nejen my kreslíme stejné obrázky - obrázek nám k této úloze nakreslili zdenek1, stepan.machacek, potom v tématu na které odkazuješ Zemish, Ivana, Chrpa a pak znovu i jako Cheop. Určitě by se našly další časté nákresy (tipuji, že na fóru např. najdeme spoustu žebříků opřených o stěnu). Mohli bychom uspořádat výstavu matematického umění :-)

↑ BrozekP:
Nechci zahlcovat toto téma , ale moc by mne zajímalo, jak vytvářejí obrázky ostatní. Možná by to stálo za samostatný dotaz v sekci "Ostatní".
↑ BrozekP: řeky už jsem vystavovala, teď bych navrhovala střechy a ploty:-)
↑ stepan.machacek: téma bylo založenozde. Hezkou debatu.
Původní slovní úlohu považuji za vyřešenou.