Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Zdravim vas borci,
Vedeli by ste mi pomoct s touto sachovnicou?
Potreboval by som zistit vysku jednotlivych policok :)
Skusam to dat do pomeru a stale mi to nevychadza ... predsa len sa venujem trosku inym veciam a pevne verim ze niekto z vas to zvladne lavou zadnou:)
Dakujem
Ahoj :)
Temu som si nebol isty ci som dobre zaradil tak kam presunies tam bude ...
Dakujem za vyriesenie len mi to celkom hlava neberie ako cisla podosadzovat za jednotlive premenne...
Ak to nie je vela prace da sa to vysvetlit respektive dopocitat?
Ak by som ten prvy, cize krajny rad odstupnoval po 4 cm (0,4,8,12,16,20,24,28)
Ako zistim dlzky ostatnych radov?
Dakujem
Zdravím,
a co když každé políčko je aritmetickým průměrem sousedních, asi takto:
Zdravím,
↑ mák: děkuji :-) vzala jsem parabolu, která jde od levé horní věže do pravé horní věže, za předpokladu, že největší výška políčka je 14 cm (rozměry políčka mám 4x4 cm)a dostala jsem dosazením do 3 buněk LO_CALC parabolu, která půjde přes vnitřní "rohy", potom můj hyperbolicky paraboloid má rovnici x^2/3.207^2-y^2/3.207^2=2z WA. Pokud bychom dostali zadanou velikost jednoho políčka i největší výšku špalíku, tak i tak nějak bychom hru vyrobili.
:-) čímž bych přivolala pozornost k nadcházejícímu Opavskému festivalu (dnes koule před radnici dnes vypadala takto, ale nepomohlo to, tak to půjdu vyrovnat se zlínským kolegou jinak).
A liší se nějak pravidla oproti běžným šachům? Např. figura může vyhodit jinou, jen pokud se nachází na vyšším poli? :-)
Stránky: 1