Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ marnes:
sušené houby obsahují 12 % vody, tzn., že z těch jakoby čerstvých hub (záměrně nepíši sušiny, aby to nemátlo) obsahují jen 88 %. 88 % z 3 kg = 0,88*3=2,64 kg.
2,64 kg je oněch 10 % z váhy čerstvých hub, protože zbytek tvoří voda. Když je 2,64 kg 10 %, pak 100 % bude 26,4 kg hub.
Čili na 3 kg sušených hub je zapotřebí 26,4 kg hub čerstvých.
↑ gadgetka:Dík za výpočet, odhad byl tedy dobrý, ne?
↑ gadgetka:
Promiň že jsem chtěl pomoci a říci, že Ivana ve své úvaze udělala zřejmě chybu a že hned nevemu tužku a nespočítám to.
↑ marnes:
Já to nemyslela zle, naopak ... obdivuji tě, že ti to jen pouhým okem nesedělo, to já nedokážu, musím to nejdřív spočítat, až pak to vidím.
gadgetka napsal(a):
↑ marnes:
sušené houby obsahují 12 % vody, tzn., že z těch jakoby čerstvých hub (záměrně nepíši sušiny, aby to nemátlo) obsahují jen 88 %. 88 % z 3 kg = 0,88*3=2,64 kg.
2,64 kg je oněch 10 % z váhy čerstvých hub, protože zbytek tvoří voda. Když je 2,64 kg 10 %, pak 100 % bude 26,4 kg hub.
Čili na 3 kg sušených hub je zapotřebí 26,4 kg hub čerstvých.
Ještě by se dala sestavit rovnice:
Prosím... vypoítat tento příklad lámu si tady s tím hlavu a neze to :D:D:D
Petr trénuje na závody. Od chalupy na vrchol kopce beží rychlostí 8 km/h. Zpět se vrací rychlostí 12 km/h. Když doběhne má na stopkách čas: 3 hod 45 min. Jakou vzdálenost celkově uběhl ?
↑ Innos:
Čas jsem si převedl na minuty = 225 minut. Poměr rychlostí je 2:3, takže i v tomto poměru rozdělím jeho pohyb. Nahoru 135 minut, dolů 90 minut. Výpočet dráhy, čas * rychlos výchází 18 km nahoru a 18 dolů, celkem 36 km, tak jak správně psala gadgetka
↑ Innos:
Př1)
Pro všechny příklady využiješ goniometrické fce sin, cos, tg, cotg.
Sinus úhlu je definován jako poměr protilehlé odvěsny ku přeponě.
Kosinus úhlu jako poměr přilehlé odvěsny ku přeponě
Tangens úhlu jako poměr protilehlé odvěsny ku přilehlé odvěsně
Kotangens úhlu jako poměr protilehlé odvěsny ku přilehlé odvěsně.
1a)
Další zkus podle návodu.
dúfam že je to správne, aj keby nie tak postup je ten istý, skús si to overiť aj sám a veľa šťastia na teste, ja som dnes zo záverečnej dostal jednotku tak nech sa aj tebe darí...