Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Ahoj, příští týden píšu zápočet a mám typovou písemku k dispozici i s výsledky. Chtěl bych vás poprosit o vapočítání těchto "jednoduchých" příkladů, strašně byste mi tím pomohli. Nejlepší řešení by bylo psát to na papír tužkou a pak to nascanovat, ale beru cokoliv :)
Odkaz na stažení zde:
http://www.edisk.cz/stahni/85217/show_94.5KB.html
Zatím děkuji

Ten soubor je vadnej (nebo nevim jak ho otevřít) - co to mělo být za formát?
A hned si porušila několik pravidel fóra - např. název příspěvku.

↑ tibeti:Chceš si pročíst řešení těchto typů příkladů? Pak koukni spíš na http://mathonline.fme.vutbr.cz/Matemati … fault.aspx nebo zkus prohledat fórum (začni od sekce Vzorové příklady).
Nebo konkrétně to, co jsi poslal, ti dělá problém? Pak upřesni který příklad, co jsi s ním zkoušel, jestli to k něčemu vedlo ...
Jak se píše v Pravidlech: fórum není automat. Cílem je spolupráce na problémech.
↑ gladiator01:Stačí přidat koncovku .doc

↑ tibeti:
Tak nám řekni, co konkrétně jsi počítal, jak ti to vyšlo a my ti řeknem. A nebo řekni, s čím jsi naopak vůbec nehnul, abychom tě nejak nastartovali.
My ti pomůžeme, ale nebudeme tu počítat jak stroje všechno.
↑ halogan:
rozumím dobře? takže třetí člen ln(x-3) se nesmí rovnat nule? jak se mi to ale změní?
↑ tibeti:
Po upozornění kolegy halogana jsem se ještě jednou podívala na zadání a je zřejmé, že taková úprava, kterou jsem provedla s číslem 4 ani není nutná. 4 stačilo jen vytknout jako konstantu a derivovovat zbytek jako součin funkce
(je to složena funkcce) a další funkce, která je také složena.
Omlouvám se za zbytečné složitou úpravu a kolegovi děkuji za upozornění.
Stránky: 1