Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 23. 08. 2010 16:10

Maggie
Reputace:   

Poděkování

Tímto bych vám všem chtěla ještě jednou poděkovat za pomoc při přípravě na zkoušku a říct vám, jak jsem dopadla. Mám jedničku, jako jedna ze dvou z tohoto termínu, pak bylo ještě pár dvojek a nějaké trojky, ale jinak to byl dost velký propadák. Mám velkou radost, že jsem si to vybojovala, v takovou známku jsem opravdu nedoufala.

Ps pro jelenu, byl tam přesně podobný příklad, jako jsme tu řešily, na tu limitu posloupnosti. Použila jsem tu "svoji" substituci a vyšlo mi to dobře ;o)

• (téma jako vyřešené označil(a) jelena)

#2 23. 08. 2010 17:00

jelena
Jelena
Místo: Opava
Škola: MITHT (abs. 1986)
Pozice: plním požadavky ostatních
Reputace:   100 

Re: Poděkování

Mám opravdu velkou a úpřímnou radost, že jsi takový potěšující výsledek vybojovala :-) Děkuji za pozitivní zprávu a přeji hodně dalších studijních a jiných úspěchů.

Ke "své" substituci - potřebovala jsem hodně odvahy, abych vůběc napsala tento příspěvek - po takových autoritách, jako vážený kolega Rumburak a milý kolega Ondřej.  Substituce byla kolegou Rumburakem schválena, proto již jsem odvahu měla, ale ještě více odhodlání mi dodala potřeba nahradit proměnnou $a$ za promennou $n$.

Ještě bylo třeba panu učiteli vyvratit jeho představu o matkách a dcerách běhajících po lesích (která mi nahání hrůzu), věřím, že jsi při přiležitosti zápisu známky tuto možnost měla. Děkuji :-)

Přeji pohodový závěr léta a ještě pohodovější začátek podzimu. Všem kolegům, kdo se podílel na dosažení výsledku, srdečně děkuji.

Zápatí