Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Příspěvek není z aktuálního zadání úlohy....
Zdroj nechci uvádět, ale ujišťuji vás, že o žádném ,,zadání aktuálního čehosi´´ :D Nemám ani zdání....
BrozekP: ↑ smazané zadání:
↑ Innos: asi se nerozumíme.
V úvodním příspěvku byl scan zadání - 2 úlohy, na úlohu o lekninu navazuje odpovd kolegy Cheopa. Po nějakém čase - Tvůj EDIT, původní scan není a je jiná úloha.
1) Není to seriózní vůčí kolegovi, který odpovídá. Není jasné, proč má zrovna takovou odpověď.
2) Věřím, že otázka neřešení aktuálních soutěžních úloh je jasná a také věřím, že víš, že úlohy nejsou aktuální. Proto je mi divné celé to divadlo s mazáním.
3) Není nutné uvádět zdroj úloh, žádná pravidla to nestanoví.
Bohužel, mám pocit, že je ze Tvé strany snaha něco zamlžit. Těžko někdo bude dopatravat, odkud je úloha a co to bylo. Většina aktuálních soutěží je uvedená v úvodních tématech sekcí. Jen mi to celé příšlo neseriózní.
Navrhuji - buď umístí do úvodního tématu zadání, na které reagoval kolega Cheop nebo poprosíme Moderátory, ať se na celou záležitost podívají, jak to má být řešeno. Děkuji.
Jedna z verzí úvodního příspěvku byla
.
(Díky google cache.)
↑ BrozekP:
:-) děkuji.
Tá první verze byla:
Úloha 1) (s obrázky lekninů): Na rybníku naroste za jeden den 1 leknín, za dva dny 2 lekníny, za tři dny 4 lekníny, za čtyři dny už tam narostlo 8 leknínů, za 5 dnů 16 leknínů. Za 30 dnů zaroste úplně celý rybník. Za kolik dní zaroste přesně polovina rybníku?
Řešení: kolega ↑ Cheop:, děkuji.
+ ještě jedna úloha (hrajeme dál :-)
↑ Cheop:
Zdravím a děkuji, řešení úloh nějak netiží - šlo o to, že autor původního dotazu mazal zadání a to se nelibí, neb začnu podezírat z nepoctivých praktik.
Stejná úloha se objevila i na spřáteleném fóru. Pro pořádek sem umístím obrázek.
Navrhují problém kolegy neřešit a téma považovat za vyřešené.
-------------------------------
"Ale jsem celkem optimista, takže každý dostane spravedlivou šanci". (c)
Stránky: 1