Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Dobrý den,
asi mě poženete (moderátoři) svinským krokem, ale zkusím to.
Vypracoval jsem stránku s polopatickým vysvětlením a řešením příkladů na nakloněnou rovinu a kladky.
Stránka ještě není kompletní, ale velmi brzy bude. Několik užitečných souborů se však na ní již nachází.
Mám za to, že by se spoustě lidem hodila, proto mě napadlo, zda by odkaz na ni mohl být ve zvýrazněných tématech. Třeba jako jsou odkazy
na užitečné vzorce v matematické sekci.
Samozřejmě nezastírám, že by se mi líbila vyšší návštěvnost, když jsem tomu už hodně času věnoval.
Čím více lidem to totiž pomůže, tím větší radost budu mít.
Pokud by to vadilo, nerozpakujte se téma smazat. Na BAN to snad ještě není :-)
Petr
Odkaz: http://www.nabla.cz/obsah/fyzika/strank … kladky.php
↑ Peta8:
Ahoj,
já proti nic nemám, stránky se mi na první pohled líbí :-). Téma ti sice nezvýrazním, ale určitě si můžeš přidat odkaz do Užitečných odkazů. Asi by bylo nejlepší pod část „Stránky o matematice“ přidat část „Stránky o fyzice“. Abys tam mohl editovat, stačí se registrovat.
Ahoj,
děkuji. Odkaz na stránku jsem přidal. Snad to tak může být.
http://wiki.matweb.cz/index.php/U%C5%BE … y_o_fyzice
↑ Peta8:
Zdravím,
dívala jsem se na tvoje stránky a jsou celkem pěkný až na jednu věc. Když jsem chtěla otevřít odkaz na řešené příklady tak mi Word hlásil jakousi chybu. Tak nevím jestli je to mým wordem nebo čím. Docela by mě helflo srozumitelně vysvětlená fyzika :)
↑ gsdv: zdravím, mně to ve Wordu hlásilo, že je problém s mswrd632 (viz informace o souborech), ale po 3. kliku na OK se soubor otevřel bez zásahů.
↑ Peta8: byla by možnost přidat také odkaz na soubory v pdf? Děkuji.
Také děkuji velice za nabídku užitečných materiálů.
↑ BrozekP: děkuji.
↑ Peta8: Zdravím :-) , stránka s kladkami a nakloněnou rovinou se mi líbí. :-)
Reagovala bych dříve, ale nemohla jsem soubor otevřít, tentýž problém jak o něm psala ↑ jelena: . Už je to nyní vpořádku , soubor se otevřel hned na kliknutí.
Takový příspěvek si určitě zaslouží být přidán do stránek o fyzice, jak píše ↑ BrozekP:
Dobrý den,
problém s otevřením souboru je moje chyba. Soubory jsou totiž ve formátu docx (Word 2007) a já jsem je změnil pouze přepsáním koncovky (odmázl jsem x). Vím, že je to čuňačina. Napravím. Do PDF, se také pokusím převést, ale mám problém s tím, že obrázky nejsou v křivkách, a aby se zachovala slušná kvalita, PDF soubor je pak moc velký.
Jsem rád, že se stránka líbí.
Děkuji.
Přidal jsem i soubory ve formátu pdf a opravil "wordovské" dokumenty.
http://www.nabla.cz/obsah/fyzika/strank … kladky.php
↑ jelena:
Dělal jsem nějakou hysterickou čistku a odnesl to i matweb. Odkaz na fórum doplním.
S webem ještě popřemýšlím. Do svých odkazů zařazuji pouze weby, se kterými jsem úplně spokojen. K matwebu mám subjektivní výhrady (něco by prostě šlo vysvětlit lépe).
↑ Peta8:
Děkuji - odkaz na fórum bude naprosto dostačující (jen jsem měla za to, že původní byl odkaz na web, ale je možné, že si to tak nepamatuji).
kolega Peta8 napsal(a):
prostě šlo vysvětlit lépe
řekneme "jinak" - souhlasím, také mi trvalo, než jsem prosadila, že vysvětlení kvadratické funkce se může obejit bez jistého názorného propstředku a autorovi výkladu děkuji :-)
Hodně zdaru přejí, odkazy na www.nabla.cz přidám také do úvodních témat sekce Fyzika a Chemie. Děkuji a zdravím.
↑ jelena:
Co sekce fyziky jsem to přidávala.Sice jen jako odkaz na Mechaniku (zatím tam nic jiného z fyziky není.
Doplněn odkaz http://www.nabla.cz/#odkazy
↑ janca361:
:-) děkuji, úplně mi to vypadlo, omlouvám se.
↑ Peta8:
děkuji :-)
Stránky: 1