Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Dobrý večer, mám prosbu. Mám ve své školní matematické knize příklady, které bych rád uměl ovládat. Jedná se o složitější tipy neúplných kvadratických rovnic. Úplné kvadratické rovnice ovládám bez problémů, ale dělá mi problémy roznásobovat a rozdělávat neúplné kvadr. rov. Jednalo by se mi o vypočítání alespoň nějakých příkladů z levé strany . Příklady 6 až 18. A cvičení 2.6 na pravé straně. Prosil bych o detailní postupy, abych si je mohl přepsat do svého sešitu a podle nich dál počítat jiné příklady. A jako poslední věc bych rád požádal někoho, kdo kvadratické rovnice ovládá excelentně, zda by mi nevysvětlil a nevypočítal příklad 2 z cvičení 2.7 na pravé straně. Tímto bych rád předem poděkoval každému, kdo mi pomůže jet dál. Samozřejmě toto fórum rád finančně podpořím, je tu velice mnoho kvalifikovaných a chytrých lidí, kteří umí a dovedou poradit. :-)
↑ Smrczek: 2 z 2.7
počítal jsem to rychle, možná tam je chyba, ale princip je snad jasný, kdyžtak si to dokážeš opravit
mám tam malou chybičku, už opravuji
↑ Smrczek:
Příklad 2) ze sekce 2.7 vyjde 0 tedy pokud jsem něco nepřehlédl při "vyvracení" svého krku.
↑ Smrczek: hele, pokud napíšeš, že to je pro zkušené počtáře s excelentní znalostí kv. rovnic, tak se ti na to vrhne každej :D ale ok
rozložíš si ty kv. rovnice na součiny
to není vůbec nic těžkého tohle uděláš se všema ... pak si zlomky převedeš na společné jmenovatele, prostě vynásobíš druhým, a pak víš, že
jinak ty 6-18 jsou tak stupidní, že se mi je nechce počítat, to je hard work
6) vynásob to pak to rozlož, sečti a to samé děláš u všech příkladů
a k tomu 18) ti poradím že
Zdravím vás,
téma jsem již označila za vyřešené, neboť porušuje pravidla.
Pokud kolega ↑ Smrczek: má zájem pokračovat - po jedné úloze do tématu, čítelný matematický zápis + vlastní pokusy, byť nepřesné.
Děkuji vám.
↑ mikl3:
Děkuji.
Kolegovi to jen prospěje.
Může se inspirovat, co všechno se dá dělat v Malování, pokud by se mu nechtělo psát nápady pomocí místních matematických zvyklosti.
Zdravím.
↑↑ jelena: pěkný obrázek, opravdu :) mě by to jako tazatele/odpovídatele velmi těšilo
Stránky: 1