Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ ttopi:
Máš pravdu. Vyzerá to tak, že buď jedna osoba, síce nechápem prečo, veľmi nechápe relácie a dáva si sem riešiť domáce úlohy. Alebo je to viac osôb z tej istej fakulty, ktorí sem kopírujú zadania. Proste majú rovnakú štruktúru. Tie odrážky ???
taky mi prijde podezrele to s tou stejnou strukturou.
ProsímVás ale už tých relácií bolo až tak dosť. Veď celé vysokoškolské fórum je zaplavené rovnakými príkladmi o reláciách, pravdepodobne od tej istej osoby. To tu naozaj chce niekto využívať? Všetky nicky sú registrované najneskôr 10.11.
uz jsou tam i senatori, misto studentu informatiky.
zajimalo by me, jestli to videl vazeny admin. a jestli dokaze zjistit, z kolika IP adres ti lidi pisou dotazy.
↑ kaja.marik: IP adresy jsou různé, nezkoumal jsem však, jestli se u daného uživatele mění v čase, tj. jestli někdo nepoužívá IP anonymizér.
Zdravím vás :-)
zdroj je již zaměřen.
Vzhledem k tomu, že předmět "Úvod do informatiky" bude určitě nějaký povinný základ (nebo jak se tomu říká :-) tak je jich daleko více, než nás.
A existuji :-)
Speciálně pro ↑ kaja.marik: - formulace "vždy" znamená, že platí pro každou množinu včetně prázdné.
Já osobně už ani nepokračuji ve čtení zadání pro relaci S.
Hm, zlaté časy - kdy člověk se zasekl v řešení, proběhl patra koleje, stavil se u nějaké kapacity a OK :-)
Abych celou problematiku trochu osvětlil. Studenti na přednáškách jsou oblíbeným tématem doc. Hliněného, který na FI MUNI učí úvod do informatiky. V úvodu nejsou ale cvičení, jen přednášky a domácí odpovědníky. Odpovědník si může v Informačním Systému fakulty vygenerovat každý student, pokaždé v něm dostane jinou úlohu na relace (vždy se sedícími studenty), tu mu opraví počítač.
Ze stejné sady se ale generují i úlohy do písemek a domácích úkolů (ty se mírně liší tím, že se neodpovídá jen ano/ne na jednotlivé vlastnosti relací, ale i krátkým důkazem).
Přitom písemka má několik termínů a každý několik skupin, písemky jsou dostupné i z minulých let.... takže když během tohoto týdne probíhají písemky, všichni na poslední chvíli zjišťují odpovědi na všechny staré písemky, co jim přijdou pod ruku (a že jich za ty roky jsou k mání stovky). Nemyslím si, že je to jeden student. Pokud tu písemku tento týden píše 900 lidí, tak těch 15 co přispívají na fórum je poměrně malý zlomek.
Takže "spam bot" to sice je, ale na fórum jeho produkty určitě přepisuje několik různých lidí.
↑ Kondr:
Zase jedna skola ktera chce hodne studentu (a tim padem velky dotace) a malo ucitelohodin, tak rusi cviceni? No, nejsou jedini. Deset minut od nich, na kopecku v cernych polich, zase ekonomum misto 2-2 dali trihodinovou prednasku a hodinovy cviko.
↑ jelena:
Děkuji za upřesnění, ale asi mi to vubec nemysli:
Dotaz A: Je relace M tranzitivni (symetická, reflexivní, .....)?
Dotaz B: Určete, které z následujících vlastností reflexivní, symetrická ,antisymetrická ,tranzitivní vždy splňuje relace M.
Bral jsem to tak, že dotaz B je šroubovaně a kostrbatě to stejné, jako dotaz A: Říkal jsem si, že to je třeba doslovný překlad za sanskrtu. Dokazal by mi nekdo vysvetlit, jestli v tom je nejaky rozdil? Predem dekuji.
↑ Kondr:
Diky za rozreseni zahady :)
Podle me teda na tyhle veci jsou na MU predmetova diskusni fora uvnitr ISu. Tam by meli jakousi sanci, ze jim poradi dokonce doc. Hlineny.
Vytáhla jsem z archivu (zdá se, že brněnské informatice se věnujeme málo systematicky - žádné souhrnné téma nebo dokonce samostatná sekce).
Zdravím :-)