Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobrý den, mohl by mi prosím někdo pomoci s příkladem který zní: JE dána k(k;r=3,5cm) a bod M o velikosti SM=2cm.Sestrojte všechny tětivy kružnice k, které procházejí bodem M a jsou bodem M děleny v poměru 2:5. Nevím vlastně ani co znamená poměr ve stejnolehlosti,mohl by mi to prosím někdo vysvětlit? Děkuji za odpvěď.
Zdravím,
aktuální to určitě nebude (doplňovala jsem do sbírky úlohu 68 z kapitoly 10.9 Petákové) je to stejný princip, děkuji všem autorům (úloha je zde i vícekrát).
↑ jelena:
Ahoj, díky za doplnění. Témata obsahující cokoliv z geometrie si ukládádám do oblíbených. Docela se jich nastřádalo od "dokončení sbírky". Až se mi bude chtít, tak je přidám :) Teď se mi nechce. Jedině, že by začalo pršet :)
Pěkné léto.
Janča napsal(a):
Až se mi bude chtít, tak je přidám :) Teď se mi nechce. Jedině, že by začalo pršet :)
:-) Tady zas kolega tvrdí, že se mu chce dělat, když je slunečno. Tedy v průměru udržujeme aktivitu za každého počasí.
Zvláštní je, že když se úloha objevila, tak jsem v rychlosti nenašla odkaz přes Hledat, tak zapadla. Dnes jsem v zápalu úklidových aktivit našla přes Google ihned odkazy na místní řešení.
Témata obsahující cokoliv z geometrie si ukládádám do oblíbených.
obdivuhodná pořádkumilovnost a navíc píšeš jako Morgenstern.
Také pozdrav a pohodové léto přeji :-)