Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Jak sestrojit trojúhelník ABC, když BC=5cm, výška"a"=4cm, úhel"alfa"=60 stupňů. Věděl by někdo jak na to?
↑ bolak obecny:
1) narýsuješ úsečku BC
2) sestrojíš rovnoběžky ve zadálenosti
3) sestrojíš množinu všech bodů v rovině, z nichž je vidět úsečka BC pod úhlem . Pokud nevíš, jak se dělá - tady je odkaz
4) tam, kde se protnou 2) a 3) je bod A
↑ zdenek1:↑ zdenek1:
Sorry, ale nějak to nechápu. Rovnoběžku už mám hotovou (nečekaně :)), odkaz jsem pročetl několikrát ale stále mi to nenavlezlo do hlavy. Ze školy už jsem nějakou dobu, kružítko sem neměl v ruce 15 let, nešlo by to nějak polopaticky?
Myslím ten bod 3.
Díky.
↑ bolak obecny:
Zdravím,
uvádění školy a pozice má smysl (nemusí to být moc podrobně, stačí "nástavba na SPŠ", dálkový student), potom není nutné upřesňovat ohledně kružítek v ruce.
Zde pro upřesnění odkazu od kolegy Zdeňka je postup v krocích (našla Janča) nebo příklad 4 z odkazu. Jakou učebnici používáte? Děkuji.
Iný pohľad:
Nakoľko poznáš BC aj uhol alfa, tak vieš zostrojiť rovnoramenný trojuholník BCO, kde O je stred kružnice opísanej ABC. Po jeho zostrojení vieš zostrojiť kružnicu opísanú ABC a teda máš 2. množinu pre bod C.
Stránky: 1