Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahoj!
mám problém s jednou úlohou do školy.
Je dána kružnice k(S, r=3) a bod M. Sestrojte všechny úsečky AB tak, aby , a platilo
Na S jsem udělala redukční úhel a snažila jsem se najít S', ale moc nechápu, jaké poměry mám nanést na redukční úhel. Ten samý problém mám s poloměrem r'.
Děkuji za Váš čas,
maja
Ahoj,
uloha je mirne trikova.
Predstavime si, ze uz se nam podarilo body A a B najit. Jinak receno si nakreslime situaci, ktera uz splnuje zadani (to je ten trik).
Slo by v teto situaci zobrazit bod A na bod B stejnolehlosti se stredem M? Jaky by tato stejnolehlost mela koeficient?
Pokud se podari odpovedet na predchozi otazky, pak nam to pomuze, prestoze na zacatku mame zadany jen bod M a netusime nic o poloze A,B. Jedine, co o nich vime, je, ze lezi na kruznici. Ve stejne stejnolehlosti (jako z predchoziho kroku) zobrazime proto celou kruznici. Obrazem bude jina kruznice. Jeji prusecik se zadanou kruznici bude bod B (bude-li pruseciku vice, znamena to, ze mame vice bodu B, tj. vice reseni).
Pomuze?